Düşük Maaşlılara Kredi Şoku: 0.99 Faizli Konut Kredisi Ya Çıkmıyor Ya Da Az Çıkıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Düşük Maaşlılara Kredi Şoku: 0.99 Faizli Konut Kredisi Ya Çıkmıyor Ya Da Az Çıkıyor

Konut kredisi faiz oranı 0.99 seviyesine çekildi ancak düşük maaşlılara ya az kredi veriliyor ya da hiç verilmiyor.

Bankalar 16 Haz 2022 09:36 1
Düşük Maaşlılara Kredi Şoku: 0.99 Faizli Konut Kredisi Ya Çıkmıyor Ya Da Az Çıkıyor

Kampanya var ama kredi yok. Düşük maaşlılara kredi şoku.

Uygun faizli konut kredisi kampanyası geçen ay duyurulmuş ve başvurular alınmaya başlanmıştı. Kamu Bankaları tarafından sunulan 0.99 faizli konut kredisine şimdiye kadar çok sayıda kişinin başvuru yaptığı öğrenilirken birçok kişiye bu kredinin çıkmadığı öğrenildi. 

ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay kabine toplantısından sonra konutta faiz indirimi müjdesini vermiş ve faizlerin 0.99 seviyesine çekildiği, ilk evini alacaklara bu oran üzerinden kredi kullandırıılacağını söyledi. 

BAŞVURULAR BAŞLADI

Bu açıklamadan sonra başvurular alınmaya başladı. Bir ev almak isteyen vatandaşlar, gerekli evrakları hazırlayarak bankaya müracaat etmeye başladı. Ancak tam da bu durumda birçok vatandaşa kötü haber geldi. 

Konu ile ilgili sosyal medya üzerinden paylaşım yapan kullanıcılar, "Dün bi arkadaş bahsetti. Memur olmasına rağmen en fazla 400 bin₺ konut kredisi veriyorlarmış. Onu da onlarca şart koşup bu koşulları sağlayana veriyor. Bankacı 100 başvurudan bir- ikisi onaylanıyor sadece demiş." diyor. 

MAAŞ DÜŞÜKSE AZ KREDİ ÇIKIYOR

Bu şekilde sosyal medya üzerinde paylaşım yapan birçok vatandaş, konut kredisinden faydalanamadıklarını söyleyerek bu konuda çözüm beklediklerini, bankaların konut kredisi vermekte biraz fazla şart koştuklarını söyledi. Ev bulup bankaya konut kredisine başvuru yapanlara ya kredi çıkmıyor ya da çıktıysa bile düşük maaşı nedeniyle istediği tutarda kredi verilmiyor. 

Siz başvurdunuz mu konut kredisine , size çıktı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Annenin babanın üzerine ev olsa çocukları evli kirada yaşıyor olsa bile vermiyor krediyi vermemek için çabalamışlar