Düşecek mi Yükselecek mi? 2022 Yıl Sonu Sterlin Tahmini Yayınlandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Düşecek mi Yükselecek mi? 2022 Yıl Sonu Sterlin Tahmini Yayınlandı

Sterlin ile ilgili son dakika açıklaması geldi ve sene sonuna kadar yönün ne taraf olacağına yer verildi.

Döviz 4 Ekim 2022 14:28 0
Düşecek mi Yükselecek mi? 2022 Yıl Sonu Sterlin Tahmini Yayınlandı

Sterlin yükselecek mi yoksa yeniden düşecek mi?

İngiltere ekonomisine çalkantılı günler yaşanmaya devam ediyor. Gelen son dakika bilgilerine göre İngiltere Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng, ülkedeki borçların azaltılmasını hedeflemekte olan planı öne çekti ve piyasalara güven vermeyi planlıyor. Financial Times'in kaynaklarındna aktardığı habere göre , bundna önce vadeli mali planı 23 Kasım'da açıklayacağını bildiren Bakan, bu açıklamasının 1 ay erkene aldı ve bu ay söz konusu açıklamanın geleceği bildirildi.

Bunun yanı sıra kabineden de çok sayıda bilgi geldiği aktarıldı. Gelen bilgilere göre İngiltere'nin yeni seçilen Başbakanı Liz Truss, partisi içinde sergilediği duruşu zarar gördüğü için gündemindeki adımlara desteği zor sağlıyor. Bununla beraber Muhafazakar Parti'nin Birmingham’da düzenlenen konferansında açıklamalarda bulunan Bakanlar, yeni lidere gerçek bir şans vermek için zaman olmadığını, Truss'un iki yıl içinde yapılacak bir sonraki seçime kadar kalacağını söyledileri.

İngiltere hhükümetinin vergi kesintisi planında geri adım atılması ile birlikte Sterlin'de önceki hafta taşanan çöküş durmuş ve toparlanma olmuştu. 1,0350 seviyesine kadar düşerek 26 Eylül'de tarihinin en düşük seviyesine kadar gerileyen Sterlin Dolar endeksinde toparlanma yüzde 10 artışla oldu.

PEKİ NE OLACAK? YÜKSELECEK Mİ DÜŞECEK Mİ?

Standard Chartered Plc ve Royal Bank of Canada tarafından bir değerlendirme yapıldı. Yapılan değerlendirmede politika hataları olduğu ve mevcut sistemde bu seviyelerin kalıcı olmayacağını, sene sonuna kadar yüzde 10'luk ilave bir değer kaybı olacağını bildirdi. 

DAHA ÖNCE BİLMİŞLERDİ

Geçen hafta paritede yaşanan sert düşüşü Nomura Holdings Inc. ve Morgan Stanley de Bloomberg tarafından derlenen verilere göre bilmişti.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç