Durukan Şekerleme halka arz başvurusu yaptı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Durukan Şekerleme halka arz başvurusu yaptı

Durukan Şekerleme bir açıklama yaptı ve şirketin halka arz başvurusunun yapıldığını söyledi. Peki talep toplama ne zaman?

Halka Arz 6 Ara 2023 0
Durukan Şekerleme halka arz başvurusu yaptı

Durukan Şekerleme halka arz olacak.

Durukan Şekerleme'den son dakika haberi geldi. Gelen haberde halka arz için başvuru yapıldığına yer verildi. SPK'ya başvuru yapan şirket, borsaya açılarak kurumsallaşmaya hız vermek istediğini duyurdu. Halka arz olması sonrası şirket, oradan gelecek para ile 2024 yılında üretim hatlarını daha da büyütecek.

Durukan Şekerleme Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Durukan konu ile ilgili yaptığı açıklamada kısa süre içinde yatırımları devreye alacaklarını söyledi ve küresel şirketlerle iş ilişkilerini geliştirdiklerini, yurtiçi ve yurtdışı pazarlardaki satışlarını artırdıklarını söyledi. 2020 yılından şimdiye kadar yeni ürünler geliştirmeye devam ettiklerini söyleyen Durukan, kapasite artışı için makine ekipman ve altyapı yatırımlarını sürdürdüklerini söyledi.

Yapılacak yatırımlar hakkında açıklama yapan Durukan, “Yatırımlar ile ürün çeşidinde ve üretim tonajlarında artışlar sağladık. Yatırımın tamamlanması sonucunda üretim kapasitesini artırarak gerek yurtiçi pazarlarda gerekse yurtdışı pazarlarda artan taleplere cevap vermeyi amaçlıyoruz. 2024 yılında jelly ve tablet şeker olmak üzere iki adet yeni ürün grubunu şirket portföyüne kazandırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda tablet şeker hat yatırımını 2024 yılının son çeyreğinde tamamlamayı ve devreye almayı, JELLY üretim hattını ise 2026 yılının ilk çeyreğinde devreye almayı planlıyoruz dedi.

HALKA ARZ NE ZAMAN?

Halka arz başvurusu SPK'ya yapıldı. Onayın 2024 yılında gelmesi ve halka arz takviminin başlaması bekleniyor. Halka arzlar başladığında haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Finans7.com - Yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç