Durdurulan tırdan 700 kilo at ve eşek eti çıktı: Sucuk yapacaklarmış
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Durdurulan tırdan 700 kilo at ve eşek eti çıktı: Sucuk yapacaklarmış

Sakarya'da durdurulan TIR'dan 700 kilo at ve eşek eti çıktı. Yakalanmasa o etlerin sucuk yapılacağı öğrenildi.

Yerel Haberler 15 Mart 2024 0
Durdurulan tırdan 700 kilo at ve eşek eti çıktı: Sucuk yapacaklarmış

700 kilo at ve eşek eti sucuk yapılacaktı.

Sakarya'nın Hendek İlçesi'nden bir son dakika haberi geldi. Gelen haberde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ramazan ayından önce Adana'da kesimi yapılan at ile eşeklerin parçalandığı ve etlerinin kara yolu ile İstanbul'a götürüleceği bilgisini aldı. Bu bilgiyi alan ekipler hemen nakli yapacak tırı takibe aldı ve Hendek'te bulunan bir dinlenme tesisinde Tırı durdurdu.

Durdurulan araçta yapılan aramalarda toplamda 700 kilo et ele geçirildi. Yapılan incelemede araçta bulunan etlerin at ve eşek eti olduğu tespit edildi. Bunun üzerine olay ile ilgili inceleme başlatıldı.

Başlatılan inceleme kapsamında şüpheli C.D. adlı kişinin ifadesi alındı. Alınan ifadede bu kişi, at ile eşek etlerinin İstanbul'da bir tesiste sucuk yapılmasından sonra Düzce'ye götürüleceğini ve burada piyasaya sürüleceğini söyledi.

C.D. adlı kişi hakkında evcil hayvanı kasten öldürmekten suç kaydı olduğu da ortaya çıktı.

Hendek Tarım Müdürlüğü tarafından etler üzerinde inceleme yapıldı ve bu etlerin tek tırnaklı hayvan eti olduğu tespit edildi ve bu etler imha edildi.

Jandarma'dan konu ile ilgili bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Jandarma, halkımızın güvenliği ve huzuru için her türlü önlemleri almaya devam ederken vatandaşlarımızın sağlığıyla oynayan bu suç örgütleriyle de mücadelesine kararlılıkla devam edecektir. Vatandaşlarımızın bu gıda teröristlerinin eline düşmemesi için bildikleri ve güvendikleri yerlerden alışveriş yapmaya özen göstermesi büyük önem taşımaktadır"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç