Dünyanın En Ucuz Tatili Türkiye'de
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dünyanın En Ucuz Tatili Türkiye'de

İngiltere merkezli Post Office adlı kurum, dünyada en ucuza tatil yapılabilecek yerleri açıkladı.

Yaşam 25 Tem 2022 17:32 0
Dünyanın En Ucuz Tatili Türkiye'de

Türkiye dünyada birinci oldu ama... Dolar ve Euro'nun TL karşısında ciddi değer kazanması ile en ucuz tatil adresi Türkiye oldu.

Dünyanın tatil yapılabilecek en ucuz ülkeleri açıklandı. Yayımlanan listeye baktığımızda en ucuz tatilin yapıldığı yer Türkiye oldu.

Denizi, kumsalları, tatil beldeleri, doğal güzellikleri, ormanlık alanları, yüzmek için gayet ideal sahilleri, turistik yerleri, tarihi yerleri ile dünyanın tatil denilince başta gelen ülkelerinden olan Türkiye, yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. 

Özellikle son dönemlerde döviz kurunun ciddi şekilde yükselmesi ile birlikte yabancıların Türkiye'ye akınları devam ediyor. Yaz tatillerinde ise ülkemizin güney ile batı kesimleri yabancı turist doluyor. 

İNGİLTERE ARAŞTIRDI: EN UCUZ TATİL MARMARİS'TE

Birleşik Kırallık postane şirketi olan Post Office tarafından 2022 yılı "hangi destinasyonların paranın karşılığını en iyi şekilde sunacağına" dair araştırması yapıldı. Yapılan araştırmada ilk sırada Türkiye yer aldı. 

Sonuca baktığımızda Türkiye'nin işaret edildiği görülürken Marmaris'te yüzde 37'lik fiyat gerilemesinin, Marmaris'i listewde ilk sıraya getirdiği görüldü. 

Marmaris'ten sonra sıralama şu şekilde oldu:

Bulgaristan'dan Sunny Beach

Portekiz'den Algarve

Güney Afrika'dan Cape Town

Güney Kıbrıs'tan Paphos

İspanya'dan Costa del Sol,

Kenya'dan Mombasa,

Portekiz'in Madeira bölgesinden Funchal

Malta'dan Sliema,

Amerika Birleşik Devletleri'nde Orlando,

Çek Cumhuriyeti'nden Prag,

Kanarya Adaları'ndan Lanzarote

Mauritius'tan Grand Baie

HESAPLAMA ŞEKLİ

Hesaplamaya baktığımızda bölgelerin maliyetleri, İngiliz turistlerin satın alabileceği üç çeşit yemek, su kahve ve diğer tatil masrafları dikkate alınarak hesaplamanın yapıldığı görüldü.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç