Dünyanın En Güçlüsü: İşte Yeni Lucis Air Sapphire Özellikleri ve Fiyatı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dünyanın En Güçlüsü: İşte Yeni Lucis Air Sapphire Özellikleri ve Fiyatı

Lucid, Yeni Air Sapphire'i tanıttı. Göz kamaştıran estetiği ve oldukça güçlü yapısı ile dikkatleri üzerine çeken aracın detayları yazımızda.

Fiyat Listesi 20 Ağu 2022 13:53 0

Özellikleri hayran bırakıyor: Amerikalı lüks otomobil üreticisi Lucid'in yeni süper otomobili Air Sapphire'nin tanıtımı görkemli bir şekilde yapıldı.

Son dönemlerde otomotiv sektörü elektrikli araç üretimine hız verdi. Karbon ayak izini minimuma indirmek için başlatılan çalışmalarda her geçen gün daha güçlü motorlar yapılıyor. İçten yanmalı motorlu araçları yavaş yavaş terk eden otomobil üreticileri, elektrikliye yöneliyor. Hal bu olurken şirketler, her geçen gün elektrkli araçlarını çok daha üst özelliklere taşıyarak büyülemeye devam ediyor. 

Lucid adlı şirket, Amerika'da 2007 senesinde kuruldu. Kurulduğu ilk günden bu yana ürettiği araçlarla takdir toplayan şirket, şimdi üst düzey aracı ile karşımıza çıkıyor. Şirketin yeni aracı Lucid Air Sapphire'nin tanıtımı yapıldı ve araç. dünyanın ilk elektrikli lüks süper otomobili oldu. 

1200 BEYGİR GÜCÜ İLE ADETA UÇACAK

Aracın gücünün 1200 beygir olduğu ve bu alanda dünyanın en güçlü elektrikli sedanı olacağı belirtildi. 

Araç şirketin amiral gemisi olarak tanıtıldıç Tasarımı da büyüleyen aracın 1200 beygir gücüne sahip, 895 KW güç üretebilen 3 elektrkli motoru olduğu bildirildi. 

Mavi rengi ile ışıl ışıl olan ve göz kamaştıran yeni otomobilin saatte 320'nin üzerine kadar çıkacağı bildirildi. Aracın menzilinin ne kadar olduğu henüz paylaşılmadı. Ancak yakın zamanda bunun bilgisinin de paylaşıolması bekleniyor. 

Sapphire Mojave adı verilen tasarımla aracın içerisini, tasarlayan Lucid, özel sürüş modları, performans ayarları ve koltukları ile içerde oldukça rahatlık sağlayacak. 

0 100'Ü KAÇ SANİYE?

Araın 0'dan 100 km hıza çıkma süresi ise 2 saniye.

PEKİ FİYATI NE KADAR OLACAK?

Aracın fiyatı hakkında da bilgi geldi. 3 gün sonra ön siparişler başlayacak ve bu süper otomobil 250 bin dolarlık fiyattan satılacak. Kur karşılığı 4.5 milyon liraya geliyor.  Tabi ülkemize gelmesi durumunda KDV ÖTV gibi eklentilerle ciddi seviyelere ulaşır.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç