Dünyanın En Güçlü Pasaportları Sıralamasında Türkiye Yükseldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dünyanın En Güçlü Pasaportları Sıralamasında Türkiye Yükseldi

Dünyanın en güçlü pasaportları açıklandı. açıklanan sıralamada Türkiye'nin yeri yükseldi.

Yaşam 20 Tem 2022 12:16 0
Dünyanın En Güçlü Pasaportları Sıralamasında Türkiye Yükseldi

Dünyanın en güçlü pasaportları açıklandı.

Henley & Partners isimli Londra merkezli danışmanlık şirketi tarafından her sene bir araştırma yapılıyor ve pasaportların gücüne göre sıralama yapılıyor. Söz konusu sıralama bu sene de yapıldı ve hazırlanan Henley Pasaport Endeksi , dünya kamuoyu ile paylaşıldı. 

Hazırlanan listede , geçen seneye göre yaşanan değişiklikler dikkatleri çekerken Türkiye'nin de sıralamadaki yerinin değiştiği görüldü. 

Vize istenmeden seyahat edebilme imkanı sağlama , ülkelere girişte istenen prosedürler ek bilgiler gibi verilerin dikkate alınarak hazırlandığı listeye baktığımızda JAponya , Singapur ve Güney Kore'nin en güçlü pasaporta sahip ülkeler arasında öne çıktığı görüldü.

Koronavirüs öncesinde AB ülkeleri tarafından adeta parsellenen liste bu sefer değişti ve Asya ülkeleri ilk sıradaki yerlerini geri almış oldu.

Bu üç ülkeyi sırayla Almanya, İspanya, Finlandiya ve İtalya izledi. 

TÜRKİYE KAÇINCI?

Türkiye'nin pasaport sıralamasındaki yeri ise 54 oldu. Türkiye pasaportu ile 110 ülkeye vizesiz girilebiliyor. Ülkemiz geçen sene bu listede 57'nci sırada yer alıyordu.

EN İŞLEVSİZ PASAPORTU

Listenin son sırasında ise Afganistan var. Afgan pasaportu ile bir kişi sadece 27 ğülkeye giriş yapabiliyor.

Pasaport, yabancı ülkelere gidecek olanlara yetkili kuruluşça verilen, yabancı ülke yetkililerinin kimlik incelemesinde geçerli olan belgedir.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, finans, ekonomi haberlerinden haberdar olmak için finans7.com 'u takipte kalın ve mobil uygulamamızı indirin.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç