Dünyanın En Büyük Ekonomilerinden: Brezilya Kripto Paraları Ödeme Yöntemi Yapıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dünyanın En Büyük Ekonomilerinden: Brezilya Kripto Paraları Ödeme Yöntemi Yapıyor

Kripto paralarda önemli bir son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre Brezilya kriptoları ödeme yöntemi yapacak.

Kripto Paralar 30 Kasım 2022 13:36 0
Dünyanın En Büyük Ekonomilerinden: Brezilya Kripto Paraları Ödeme Yöntemi Yapıyor

Kripto paralarda son günlerde yaygınlaşma devam ediyor.

Kripto paraların kullanım alanı her geçen gün artarken birçok ülke, bu konularda düzenlemeleri hayata geçirmeye başladı. Son haber ise Brezilya'dan geldi. Gelen son dakika bilgisine göre Güney Amerika ülkesi, ülke genelinde kripto para ödemelerini yasal kılan düzenlemeyi hayata geçiriyor.

Edindiğimiz haberlere göre Brezilya Temsilciler Meclisi, ülkede kripto paraları kullanmayı yasallaştıran düzenleyici bir çerçeveye onay verdi. Temsilciler MEclisi'nde alınan karar Başkanlığa gönderildi. Bolsonaro'nun onayından sonra düzenleme hayata geçecek.

Söz konusu düzenleme herhangi bir kriptoyu yasal hale getirmiyor. Fakat Brezilya Merkez Bankası'nın denetiminde olan ödeme yöntemlerin tanımında dijital paralara da yer verildiği görülüyor. Düzenleme kapsamıdna kripto paralar menkul kıymet olarak kabul ediliyor. Kripto paralar Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun yetkisi altında olacak.

Düzenleme ile kripto paralar bir ödeme yöntemi olarak değerlendiriliyor. Bunun yanı sıra kripto para platformlarının lisanslarının oluşturulmasına ve dijital varlıkların üçüncü şahıslar tarafından saklanmasına izin veriliyor. 

FTX çöküşü bir iflasın olmaması için borsaların şirket ve kullanıcı fonları arasında net bir ayrım yapması istenecek.

KRİPTO PARALARDA SON DURUM NE?

Gelen son dakika bilgilerine göre 1 Bitcoin 16 bin 888 dolar seviyesinde seyrediyor. 1 Ethereum fiyatı ise şu sıralar 1266 dolar seviyesinde seyrediyor.

Finans7.com | Ankara

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç