Dünyanın En Büyük Bankası Bitcoin'in Düşüş Nedenini ve Tahminini Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dünyanın En Büyük Bankası Bitcoin'in Düşüş Nedenini ve Tahminini Açıkladı

Son dakika haberi: Kripto paralarda yaşanan düşüş sonrası bir açıklama geldi. S&P yaptığı açıklamada kripto paradaki düşüşün nedenini duyurdu.

Kripto Paralar 14 Mayıs 2022 10:08 0
Dünyanın En Büyük Bankası Bitcoin'in Düşüş Nedenini ve Tahminini Açıkladı

Dünyaca ünlü banka, kripto paralardaki düşüşün nedeni ve kripto paraların geleceği hakkında açıklamada bulundu. 

Dünyanın önde gelen bankalarından olan S&P bir son dakika açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada, kripto paralarda yaşanan düşüşteki sınırlı etkinin, gelişmekte olan kripto para ekosisteminin nispeten küçük boyutundan ve geleneksel finans sistemi ile olan bağlantısından kaynaklandığını söyledi.

DÜŞÜŞÜ ZAMANLI BİR UYARI OLARAK TANIMLADI

Şimdiki kripto para düşüşünün zamanlı bir uyarı olduğunu bildiren S&P , sabit coinler ile alt coişnlerde meydana gelen ve son günlerde büyük krize neden olan son düşüşün, bu varlıkların henüz sistematik şekilde önem taşımadığını gözler önüne serdiğini, bunun yanı sıra geleneksel finansal piyasalar ve makroekonomi üzerinde bir etkisinin önemli derecede olmayacağına yer verildi.

"İŞLER FARKLI OLABİLİR"

Söz konusu açıklamanın devamına baktığımızda, bir de gelecek için uyarı yapıldığı görüldü. Bu uyarıda, "Bir dahaki sefere, kripto sektörü büyümeye devam ettikçe işler farklı olabilir." ifadelerine yer verildi. 

EN ÇOK KÜÇÜK YATIRIMCILARI ETKİLEDİ

Açıklamada şokun sadece kripto para piyasasında kaldığı, başka piyasalarda ciddi şoklar yaşanmadığına yer verilirken , yaşanan bu şoktan dolayı en çok küçük yatırımcıların mağdur olduğuna yer verildi. 

S&P , söz konusu kripto para ekosisteminin doğasında potansiyel riskler olduğunu, düzenleyici baskının temelini oluşturduğunun altını çizdi. 

BAZI KRİPTO PARALAR BÜYÜYECEK

Bazı kripto paraların hem boyut hem de kapsam olarak büyümeye devam edeceğini bildiren S&P , geleneksel finansal sistemle bağlantıları ile birlikte büyümeye ve derinleşmeye de devam edeceklerine yer verildi. Finansal istikrar endişelerinin de bununla birlikte artacağını bildiren banka, düzenleyici kararların bir sonraki kripto para fiyatlarındaki düşüşün yansımalarının ne kadar büyük ve yıkıcı olabileceğini belirleyeceğine yer verildi. 

BİR AÇIKLAMA DA FİTCH'TEN GELDİ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları arasında yer alan Fitch de bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, son gelişmelerin sabit coinlerin düzenlenmesine yönelik çağrıların, taleplerin artacağına işaret ettiğine yer verildi. Yatırımcıların sabit kripto paralara olan güvenini kaybetmesi durumunda kripto para birimleri ile dijital finans sisteminin kötü etkileneceğinin belirtildiği açıklamada, bunun olumsuz yansımalarının diğer sektörlerde de görüleceğine yer verildi. 

KRİPTO PARA PİYASASINDA SON DURUM NE?

Geçen hafta başlayan ve bu hafta derinleşen çöküşün ardından toparlanmalar başladı. Geçen gün 26 bin 900 dolara kadar gerileyen Bitcoin şu sıralar 29 bin 511 dolar seviyesinde seyrediyor. 

Ethereum 2 bin 42 dolar seviyesinde seyrederken BNB Coin 291 dolar seviyesinden işlem görüyor. XRP Ripple ise 0.43 dolar seviyesinden işlem görüyor. Bir diğer byük kripto para birimlerinden olan SOL 51 dolar seviyesinde işlem görüyor. 

Not: Haberde yer alan bilgiler Finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com kripto paralar konusunda tavsiye vermez. Yatırım tavsiyesi, yatırım danışmanları tarafından verilen bir hizmettir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç