Dünyanın en büyük bankası açıkladı: Seçim sonucuna göre dolar TL ne olur?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dünyanın en büyük bankası açıkladı: Seçim sonucuna göre dolar TL ne olur?

Son dakika haberi geldi. Morgan Stanley ekonomistleri yaptıkları değerlendirmede seçim sonucuna göre dolar ile enflasyon beklentisi paylaştı.

Döviz 4 Şubat 2023 23:54 3
Dünyanın en büyük bankası açıkladı: Seçim sonucuna göre dolar TL ne olur?

AK Parti seçimi kazanırsa dolar ne olur, muhalefet kazanırsa ne olur? Dünyanın en büyük bankası açıkladı.

Dünyanın en büyük bankalarındna olan Morgan Stanley'den son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada banka analistleri, AK Parti'ni nseçimi kazanması ya da kaybetmesi durumunda dolar ile enflasyonun ne olacağını değerlendirdi.

Bloomberg Haber Televizyonunda konu ile ilgili yayınlanan haberde , farklı seçim senaryolarına ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Yapılan değerlendirmeye baktığımızda Türk Lirası'nın son dönemlerde , rezervlerde yaşanan yükseliş ve mevduat faizlerindeki artış ile birlikte tutulduğu , TL'de yukarı yönlü risklerin hala devam ettiğine yer verildi. 

Söz konusu değerlendirmeye baktığımızda 2023 yılının ikinci döneminde görünümün şimdiki gibi düşük faiz politikası ya da geleneksel güvenilir mali politikalara dönüş yapılarak kayda değer bir sıkılaşmaya gidilmesi olarak iki farklı seçenek olduğuna yer verildi.

Söz konusu raporda seçim sonucuna göre bu politikaların değişeceği,nee ve bu durumun hisse performanslarını da etkileyeceğine , uzun vadede hisse yatırımını zorlaştıracağına yer verildi. 

MUHALEFET KAZANIRSA NE OLACAK?

Morgan Stanley ekonomistlerinin yayınladığı rapora baktığımızda Cumhurbaşkanlığı sçeimlerini Erdoğan'ın, parlamento seçimlerini ise muhalefetin kazandığı senaryoda büyük bir düzeltme olacağına yer verildi. Bu senaryoda 2024 yılında enflasyonun yüzde 35 ile 40 arasında olacağına ve daha düşük büyüme olacağına yer verildi. Bu sonuçta politika faizinde bazı ayarlamalar olabileceğine ancak regülasyonların ise büyük ölçüde değişiklik göstermeyeceğine yer verildi.

ERDOĞAN KAZANIRSA NE OLACAK?

Seçimleri Erdoğan'ın kazanması durumunda lirada kademeli şekilde değer kaybı yaşanacağına yer verildi. Sıra dışı regülasyonlara daha fazla bel bağlanmasını bekliyor. Lirada kademeli değer kaybının TL Dolar endeksine yansıması da kaçınılmaz son olarak görülüyor.

MUHALEFET KAZANIRSA NE OLACAK?

Söz konusu rapora baktığımızda muhalefetin kesin kazanması durumunda beklentilerin, regülasyonların yürürlükten kaldırılması ve merkez bankasının daha bağımsız hale getirileceği bildirildi.

Finans7.com | Ankara
Kaynak: Bloomberg HT

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
dünyanın en büyük bankası Morgan git kendi teknende sabahla sen bize bakma biz denizden karadan her türlü yürütürüz gemiyi
Ziyaretçi 14 Ay Önce
20 senedir zengini kral yaptilar fakiri iyice kolelestirdi bu millet akillanmaz aynen boyle mal gibi istedikleri yapmaya devam ederler
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Gavurlar muhalefet kazansın diyor yani bizde mal gibi onların istediğini yapalım