Dünyada Krizin Yeni Adresi Tayvan: Çin'den ABD'ye Rest Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dünyada Krizin Yeni Adresi Tayvan: Çin'den ABD'ye Rest Geldi

BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun yaptığı son dakika açıklamasında ABD'nin Tayvan ziyaretine tepki gösterdi.

Dünya 2 Ağu 2022 09:15 0
Dünyada Krizin Yeni Adresi Tayvan: Çin'den ABD'ye Rest Geldi

Tayvan krizi büyüyor. Çin'den gelen son açıklama tansiyonu daha da yükseltti.

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler MEclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'ı olası bir ziyareti son günlerin en çok konuşulan konusu haline geldi. Çin tarafındna gelen sert  açıklamalar sonrası bu görüşme krize dönüşürken Amerika, ziyaretten geri adım atmayacak gibi duruyor. Beyaz Saray'dan da bu konuyu destekler açıklamalar geldi. Çin ise bir açıklama daha yaptı ve barışın bozulabileceğini söyledi. 

Tüm dünyada merak konusu haline gelen bu ziyaret için geri sayım devam ederken , Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ağustos ayı dönem başkanlığının Çin’e geçmesi dolayısıyla basın toplantısı düzenleyen ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, Pelosi’nin Hint-Pasifik temasları çerçevesinde Tayvan ziyareti ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı ve tepkisini , ülkesinin bu ziyarete karşı olan tutumunu dile getirdi. 

Zhang açıklamasında, temsilciler meclisi başkanı Pelosi’nin olası Tayvan ziyaretinin ABD ile Çin arasındaki ilişkileri baltalayacağını söyleyerk, "Böyle bir ziyaret, Çin'in egemenliği ve toprak bütünlüğü ile Tayvan Boğazı'ndaki barış ve güvenliğin sarsılmasına yol açacaktır ve Pekin ile Washington arasındaki ilişkileri baltalayacaktır." dedi.

Söz konusu ziyaretin büyük bir tehlike oluşturacağını ve provokasyona neden olacağını, bunun için kararlı önlemlerin alınacağını söyleyerek sözlerini sürdüren Zhang, Amerika'nın, Çin'in toprak bütünlüğüne saygı duyması gerektiğini söyledi.

Zhang konu ile ilgili açıklamasının devamında, "Tayvan, ülkemin herhangi bir ülkeyle ilişkilerinde kırmızı çizgidir. Bu konuda kati bir tavır alıyoruz ve ülkemizin toprak bütünlüğünü ve egemenliğini savunmak için mümkün olan her şeyi yapmaya kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç