Dünyada ev fiyatları en çok İstanbul'da arttı: İşte emlak fiyatındaki artış
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dünyada ev fiyatları en çok İstanbul'da arttı: İşte emlak fiyatındaki artış

Dünyada ev fiyatlarının en çok arttığı yerler belli oldu. Zamlara baktığımızda zirvede İstanbul'un yer aldığı görüldü.

Emlak 14 Ocak 2023 15:25 30
Dünyada ev fiyatları en çok İstanbul'da arttı: İşte emlak fiyatındaki artış

Son dakika: İstanbul'da ev fiyatlarına yüzde 212 zam geldi.

Emlak fiyatlarında yaşanan yükselişler dikkatleri çekmeye devam ediyor. Özellikle son 1 yılda yaşanan ciddi yükseliş nedeniyle fiyatlar rekor seviyelere kadar tırmandı. İstanbul'da konut fiyatları yüzde 212 oranında arttı ve dünyada rekor kırdı.

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank bir araştırma yaptı ve yapılan araştırmada , dünyada emlak fiyatlarının en çok arttığı bölgelere yer verildi. Listeye baktığımızda Türkiye'nin ilk sırada olduğu görülüyor.

56 ülke ve bölgede yapılan araştırmaya baktığımızda 2022 yılının Ocak iel Eylül döneminde 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 189'luk bir fiyat artışı oldu ve bu oranla Türkiye, en çok fiyat artışı olan yer oldu. İkinci sırada Estonya yer aldı. Aynı dönemde fiyat artışı Estonya'da yüzde 27.3 olurken üçüncü sırada MAcaristan yüzde 23.7'lik oranı ile yer alıyor.

DÜŞEN ÜLKELER DE VAR

Konutta son yılda fiyatların düştüğü ülkeler de var. Bu ülkelerin ilki yüzde 7.5'lik düşüş ile Güney Kore oldu. Hong Kong'da ise fiyatlar yüzde 7.1 oranında geriledi. Üçüncü sırada ise Peru yüzde 4.7 ile yer aldı.

EN ÇOK FİYATLARIN ARTTIĞI KENT: İSTANBUL

Knight Frank tarafından yapılan araştırmaya baktığımızda , 150 kentteki fiyat artışlarının sıralandığı, bu sıralamaya Türkiye'nin damga vurduğu öğrenildi. Son bir yıllık fiyatlara göre İstanbul, yüzde 212.1'lik fiyat artışı ile İstanbul oldu.

İkinci sırada yüzde 196'lık zamla Ankara yer alırken üçüncü sırada yüzde 185'lik zamla İzmir yer aldı. 4. sırada ise Miami yüzde 28.6 ile yer aldı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (30)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
siz bide konya ereğli görün ev fiyatlarında İstanbul yanında halt yemiş
Ziyaretçi 15 Ay Önce
dar gelirli diye milleti kandirmaktan vazgecin asgari ucretliye diye tanim yapinda gercek ortada olsin hikayeden dar gelirli diyosunuz
Ziyaretçi 15 Ay Önce
yol kopru dediler 5 kurus asgari ucretlinin cebine giren biaey yok
Ziyaretçi 15 Ay Önce
ulke elden gitmis millet hesap pesinde
Ziyaretçi 15 Ay Önce
bu devran boyle gitmez kaos ortami kapida