Dünyada bankacılık krizi büyüyor: Softbank 7.2 milyar dolar zarar etti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dünyada bankacılık krizi büyüyor: Softbank 7.2 milyar dolar zarar etti

Dünyada bankacılık krizi her geçen gün büyüyor. Softbank tarafından yapılan açıklamada geçen sene 7.2 milyar dolarlık zarar edildiğine yer verildi.

Bankalar 14 Mayıs 2023 08:53 0
Dünyada bankacılık krizi büyüyor: Softbank 7.2 milyar dolar zarar etti

Dünyada bankacılık krizi her geçen gün büyüyor.

Amerika'da art arda batan bankalardan sonra bankacılık krizi gittikçe derinleşiyor. Gelen son dakika bilgilerine göre enerji, finans ve iletişim sektörlerinde hizmet veren SBG, geçen senenin mali yılı kapsamlı bilanço verileri kamuoyuna açıklandı.

Güncellenen verilere göre söz konusu firma, Nisan 2022 ve Mart 2023 arasını kapsayan dönemde 970.1 milyar yenlik bir net kayıp yaşamış oldu. Kaybın dolar karşılığı ise 7.2 milyar dolar.

Söz konusu firmanın mali yılda satış getirleri ise yüzde 5.6 seviyesinde artış gösterdi ve 6.57 trilyon yen seviyesine çıktı. Dolar karşılığı ise 48.7 milyar dolar.

ZARARIN NEDENİ AÇIKLANDI

Net kayba baktığımızda SBG'nin yapay zeka odaklı oluşturduğu Vizyon Fonu kaynaklı yatırım zararlarının etkili olduğuna yer verildi.

Açıklanan bu rakamlara göre Japon firma iki yıl art arda net kayıp bildirdi. SBG 2021 mali yılında 1.71 trilyon yen net zarar kaybetmişti.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç