Dünyaca Ünlü Şirket, Dolar Tahminini Yayınladı: Yuh Artık!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dünyaca Ünlü Şirket, Dolar Tahminini Yayınladı: Yuh Artık!

Londra merkezli ekonomik araştırma şirketi Capital Economics, 2022, 2023 ve 2024 yıl sonu dolar tahminlerini açıkladı.

Döviz 16 Haz 2022 15:12 0
Dünyaca Ünlü Şirket, Dolar Tahminini Yayınladı: Yuh Artık!

Korkutan dolar kuru açıklaması: Dev kurum Dolar tahminini açıkladı.

İngiltere'nin Londra merkezli ekonomik araştırma ve danışmanlık şirketi olan Capital Economics bir son dakika açıklamasında bulundu ve yıl sonu ile 2023 dolar tahminlerini paylaştı.

Yapılan açıklamaya baktığımızda dolar kurunun yükselişinin devam edeceği görüldü. Capital Economics tarafından yayınlanan rapora baktığımızda bir de 2023 yılı seçimleri sonrası sürecin de değerlendirildiği görüldü. 

YIL SONU DOLAR TAHMİNİ

Capital Ceonomics'in deneyimli analisti James Reilly'nin imzası ile yayımlanan söz konusu raporda 2022 yıl sonu dolar kuru tahmini , daha önce 18 lira iken bu dönemde 24 liraya kadar çıkarıldı. 

2023 YILININ İLK YARISINDA NE KADAR?

Söz konusu açıklamanın devamında, dolar kurundaki yüksleişin 2023 yılı ilk döneminde de devam edeceği ve 26 liranın üzerine kadar çıkabileceğine yer verildi. 

SEÇİMİ MUHALEFET KAZANIRSA

Açıklamanın devamında seçimi muhalefetin kazanması durumunda doların ne olacağına da yer verildi. Cumhuriyet Gazetesi'nin aktardığı habere göre şirket, 2023 yılının ilk döneminde, yani seçimlerden önceki aylarda doların 26 liraya kadar çıkmasını bekliyor. 

Seçimi muhalefet partisi kazansa ve sonrasında agresif şekilde faiz artırımı yapılması durumunda bile dolar kurunun 2023 yılı sonunda ancak 24 liraya , 2024 yılı sonunda ise ancak 20 liraya düşeceğini bildirdi. 

1 DOLAR NE KADAR?

Dolar kuru şu anda piyasalarda 17 lira 32 kuruş seviyesinden işlem görüyor. 

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç