Dünyaca Ünlü Banka Yıl Sonu Dolar TL Tahminini Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dünyaca Ünlü Banka Yıl Sonu Dolar TL Tahminini Açıkladı

Son dakika haberi: Dünyaca ünlü banka yaptığı açıklamada yıl sonu dolar tahminini yayınladı.

Döviz 18 Tem 2022 15:46 0
Dünyaca Ünlü Banka Yıl Sonu Dolar TL Tahminini Açıkladı

Dünyaca ünlü fransız banka , Dolar TL tahminini yayınladı.

2022 yılının rekoru dolar TL'de kırılıyor. 17.50 TL seviyesi ile 2022 yılının en yüksek seviyelerinde gezen dolar için son tahminler gelmeye devam ediyor. Geçen hafta Temmuz ayı beklenti anketini yayınlayan Merkez Bankası, yıl sonu dolar kurunun 18.99 olmasını beklediğini bildirdi. Fransız Société Générale adlı banka da bir son dakika açıklamasında bulundu ve bu rakamın çok üzerinde bir tahmin paylaştı.

Fransız Société Générale adlı banka, Amerika'da yüksek gelen enflasyon, art arda gidilen faiz artırımları ile birlikte resesyon ihtimalinin arttığını, bu ihtimalin gelecek bir kaç ay daha piyasaları baskılayacağını, bunu nsonucunda ise gelişen ülkelerin para birimlerinin daha da değer kaybedeceğini, doların güçleneren yoluna devam edeceğini söyledi.

YIL SONU DOLAR 22 TL

Fransız Société Générale, kısa adı ile SocGen, 2022 yıl sonunda dolar kurunun 22 lira seviyesine çıkacağını bildirdi ve bu tahminini dünya kamuoyu ile paylaştı.

Bankanın önde gelen isimlerinden Phoenix Kalen'in liderliğinde toplanan stratejistler, söz konusu tahmin ile birlikte bir bilgi notu da paylaştı ve “Kısa vadede gelişen ülke para birimlerini daha fazla sorun bekliyor” diyerek ABD'nin hamlelerinin gelişmekte olan ülke para birimlerine darbe vuracağına yer verildi. 

Amerika'da düşen büyüme beklentileri ve zayıflayan Çin ekonomik verileri ile yakında gelişmekte olan ülkelerin büyüme beklentilerinde ciddi düşüş görüleceği aktarıldı.

Çin ekonomisinin toparlanmada zorluk yaşaması ile birlikte emtia fiyatlarında düşüş yaşanabileceğini ve emtia ithal eden ülkelerin ihracatçı ülkelerden çok daha iyi bir performansa imza atacağını bildirdi.

DOLAR ŞİMDİ NE KADAR?

Dolar kuru şu sıralar 17.50 TL seviyesinden seyrediyor. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç