Dünya Devi Şirketten Euro ve Japon Yeni Yorumları Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dünya Devi Şirketten Euro ve Japon Yeni Yorumları Geldi

Goldman Sachs'tan Euro kuru ve Japon Yeni hakkında son dakika yorumları geldi.

Döviz 22 Tem 2022 09:59 0
Dünya Devi Şirketten Euro ve Japon Yeni Yorumları Geldi

Dünyanın en büyük yatırım şirketlerinden olan Goldman Sachs, Euro kuru hakkında bir son dakika açıklamasında bulundu ve Analistler, Avrupa Merkez Bankası'nın müdahalesinin düşük bir ihtimal olduğunu söyledi. Öte yandan Goldman Analistleri, Japon yenine merkez bankası tarafından yapılan müdahalenin ise daha olası olduğuna dikkatleri çekti. 

Dolar karşısında son dönemlerde değer kaybeden para birimlerinde müdahale olasılığını gündemine alan Goldman Sachs analistleri, bu yıl dolar karşısında yüzde 10 'luk değer kaybı yaşayan Euro'ya AMB tarafından müdahale olasılığının düşük olduğunu bildirdi. 

Aralarında Ünlü ekonomist Karen Reichgott Fishman’ın olduğu Goldman Analistleri, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Legarde ile arkadaşlarının odaklarını Euro kuruna döndürmeden önce çözmeleri gereken başka bazı sorunlar olduğunu dile getirdi. 

Bu duruma karşı olarak Goldman Sachs analistleri, Japon yeni yerine BOJ müdahalesinin daha olası olduğunu söyledi. Dolar karşısında sene başından bu yana yüzde 16 gerileyen Japon Yeni, bu ay , 1998 tarihindne bu yana en düşük seviyesine kadar geriledi.

BoJ Başkanı Haruhiko Kuroda, yaşanan ciddi düşüş sonrasında bir açıklama yaptı ve zayıf para birimine rağmen gevşek politikada devam edeceklerini söyledi. 

Dünyanın en stabil para birimleri arasındaki Japon Yeninin bile dolar karşısında değer kaybı sonrası Japonya Merkez Bankası'nın da müdahal edebileceği bildirildi.

EURO KAÇ TL?

1 Euro şu sıralar 18 lira 10 kuruş iken parite 1.0206 seviyesinde. 

1 dolar ise 137.69 Japon Yeni.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç