Dünya Başladı: Sigaraya Yeni Yasaklar Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dünya Başladı: Sigaraya Yeni Yasaklar Geliyor

Dünyada yeni çalışmalar başladı ve sigaraya karşı açılan savaşta yeni yasaklar gündeme geldi.

Haberler 27 Tem 2022 11:40 4
Dünya Başladı: Sigaraya Yeni Yasaklar Geliyor

Tütün bağımlılarına kötü haber: Yeni yasaklar geliyor.

Dünya, sgiara ile mücadelede yeni bir döneme giriyor. Gelen son dakika bilgilerine göre birçok ülke , şimdiden sigaraya yeni yasaklar , yeni kısıtlamalar getirmeye hazırlanıyor. Son bilgilere Yeni Zelanda ve Amerika'dan geldi. 

Dumansız yeni bir nesil oluşturmak için Yeni Zelanda hükümeti harekete geçti ve yeni neslin sigara kullanmasının önüne geçmek için bir düzenleme hazırladı.  Hazırlanan düzenleme ile birlikte ilk aşamada sigara içme yaşı değişecek. Bunun yanı sıra sigarada nikotin miktarı daha da azaltılacak. Önemli ölçüde azaltılacak nikotin miktarı ile sigara içenlerin daha az zarar görmesi amaçlanırken yalnızca özel tütün mağazaları açılacak ve sigaralar bu dükkanlarda satılacak.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada tasarıdaki madde gerekçelerine yer verildi ve sandviç için daha fazla düzenleme varken sigara için bu kadar az tedbirin olmasının kabul edilemez olduğuna yer verildi. Düzenleme dünyada bir ilk olacak ve Yeni Zelanda, sigaraya karşı açılan savaşta ön sıralarda olacak.

Ülkede yetişkin nüfusun yüzde 13'ü sigara içiyor. 

AMERİKA DA HAZIRLIYOR

Gelen son dakika bilgisine göre Amerika'da da bu konuda bir çalışma olduğu öğrenildi. Son dönemlerde sigaradan kaynaklı ölüm haberlerinin artması ile birlikte sigarada yeni düzenlemeler yapılmasının şart olduğu öğrenildi.

ABD İlaç ve Gıda Dairesi tarafından hazırlanan taslak çalışmaya göre sigarada nikotin miktarının önemli ölçüde azaltılacağı öğrenildi. 

TÜRKİYE'DE DE OLABİLİR

NG Araştırma tarafından bu senenin başında bir araştırma yapıldı. Türkiye genelinde 1768 kişi ile yapılan çalışmalarda ankete katılanların yüzde 47'si sigara içtiğini, bunların yüzde 53'ü ise günde bir paket veya daha fazla sigara içtiğini söyledi.

Hal böyle olunca Türkiye'de de bu konuda bir düzenleme olabileceği bildirildi. Sizce olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

TÜRKİYE'DE MÜCADELE ZAMLA YAPILIYOR

Türkiye'de sigara fiyatlarına yapılan art arda zamlar sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Alkol ve sigarada vergiyi devamlı artırıyoruz, bunda dolayı çok rahatsızlar. Yani suluda artırıyoruz hem de sigarada falan artırıyoruz. Fakat hayret. Aç sefil geziyor ama rakıyı, birayı almaktan geri durmuyorlar. 'Yeter ki alayım' diyor" demişti.

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
1 paket sigaradaki nikotin ihtiyacını, 2 pakette alıcak olan diyen arkadaşa söyleyin. Sigara sadece nikotin bağımlılığı değildir. Alışkanlık olan kısmı da var. Yemek üstüne, çayla beraber, bir yere giderken, araba sürerken veya dolmuş beklerken. Bu zamanlardaki sigara içilmemiş olsa, zaten vücud nikotine karşı ayakta durmayı başarabiliyor.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kesinlikle evet katiliyorum dumansiz bir dunya icin ama turkiyede yasayipta sokaraya alkole dusmek cok zor millet ne yapsin ama dumansiz bir yasam olsa cok iyi olur ana ne cozum gelirse gelsin millet kaçagini bulur yine icer ve zaten tekel icin baya azalmistir herkez herswyin kacagina basvuyor ve zaman ilerledikce bunun onune hic kimse gecemez ķör olmamak lazimm
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ya arkadaş ben sigara kullanmıyorum hiç başlamadım da yaşım 29 bu bir düzenleme değildir hele hele nikotin oranını düşürmek başlı başına bir saçmalık bu sadece firmalara daha fazla para kazandırır neden diye sorarsan nikotin düşün bir sigarada adam günde 1 paket içiyorsa 2 paket icer o nikotin ihtiyacını karşılamak için bu şekilde şirketler daha fazla sigara satıp kâr etmiş olacak bu şekilde düzenleme mi olur
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sigara içen içmeyen özgürdür buna kimse karışma engel olmamalı