Dul ve Yetim Aylıklarına Ek Zam Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dul ve Yetim Aylıklarına Ek Zam Geliyor

Ek gösterge artışı sonrası bir açıklama geldi ve dul ile yetim aylıklarının artacağı da bildirildi. İşte son dakika açıklaması.

Ekonomi 15 Haz 2022 08:28 0
Dul ve Yetim Aylıklarına Ek Zam Geliyor

Dul ve yetim aylıklarına zam geliyor.

3600 ek gösterge düzenlemesi sonunda açıklandı ve kamu personellerinin ek göstergelerinin 600 puan yükseltileceğine yer verildi. Tüm kamu personelleri için glen bu düzenlemenin 15 OCak günü yürürlüğe gireceği öğrenilirken emekli ikramiyesini fazla almak isteyenlerin emekli olmak için 15 OCak tarihini beklemesi gerektiği ifade edildi. 

15 Ocak  2023 tarihinde emekli olacak vatandaşlar, emekli ikramiyelerini ek gösterge zamlı şekilde alacak. Maaşlar da ek gösterge artışına göre verilecek. 

15 Ocak tarihinden önce emekli olan vatandaşlar emekli ikramiyesi zammından faydalanamayacak. Maaşlara gelecek zam ise tüm emeklileri kapsayacak.

DUL VE YETİM AYLIKLARI ARTACAK

Hürriyet'ten Noyan Doğan , bugün kaleme aldığı yazısında ek gösterge zammının yetim ve dul aylıklarına yansıyıp yansımayacağı konusuna açıklık getirdi.  Hürriyet Yazarı Noyan Doğan'a gelen soruda bir kişi, "Babam 3000 ek gösterge üzerinden emekli olmuştu. Ben ondan yetim maaşı alıyorum. Ek gösterge artışından ben de yararlanabilecek miyim?" ifadelerini kullandı.

Söz konsu soruya cevap veren Noyan Doğan, "3600 ek gösterge asıl memur emekli maaşlarını ve emekli ikramiyelerini olumlu etkileyeceğinden sigortalının vefatı nedeniyle ödenen dul ve yetim aylıkları da artacak." diyerek dul ve yetim aylıklarında da artış olacağını söyledi.

DÜZENLEME MECLİSE GELİYOR

Ek gösterge taslak çalışması tamamlandı ve önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelecek. Düzenlemenin kısa sürede meclisten geçmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç