DSP lideri Önder Aksakal asgari ücret için rakam verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

DSP lideri Önder Aksakal asgari ücret için rakam verdi

DSP Genel Başkanı Aksakal yaptığı son dakika açıklamasında, asgari ücret 20 bin liranın altına düşmemesi gerektiğini söyledi.

DSP lideri Önder Aksakal asgari ücret için rakam verdi

DSP lideri Önder Aksakal asgari ücret için rakam verdi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısına kısa bir süre kala 2024 yılı boyunca geçerli olması beklenen ücret için politikacılar da rakam vermeye başladı. DSP Genel Başkanı Aksakal yaptığı son dakika açıklamasında, asgari ücret 20 bin liranın altına düşmemesi gerektiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024'te geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısını 11 Aralık'ta yapacağını açıkladı.

Gözler kritik toplantıya çevrilirken siyasetçilerden de peş peşe açıklamalar geldi. 

Geçtiğimiz günlerde partisinin 12. Olağan Genel Kurulu'nda delegelerin 313 oyunu alarak yeniden genel başkanlığa seçilen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal "2024 yılında ikinci kez değerlendirilmeyeceği de öngörülen asgari ücret 20 bin liranın altında olmamalı" dedi. 

"İNSANLARIMIZ ENFLASYONA KARŞI KORUNMALI"

2024 yılı asgari ücret miktarının tespiti ile zor şartlarda yaşam sürdüren emeklilerin beklentilerinin karşılanmasının büyük önem taşıdığını dile getiren Aksakal, resmi rakamlar değerlendirildiğinde bile Türkiye'de açlık sınırının 15 bin lirayı, 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının ise 45 bin lirayı geçtiğini belirtti. 

Aksakal, "Asgari ücretle yaşamını sürdürmek durumunda olan insanlarımızın ve geçim sıkıntısını en üst seviyede yaşayan toplum kesimlerinin enflasyona karşı mutlaka korunması gerekir. 2024 yılında ikinci kez değerlendirilmeyeceği de öngörülen asgari ücret 20 bin liranın altında olmamalıdır" dedi.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç