DSÖ'den korona sonrası yeni salgın uyarısı: Her 6 kişide 1 görülüyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

DSÖ'den korona sonrası yeni salgın uyarısı: Her 6 kişide 1 görülüyor

Korona sonrası yeni salgın ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü yaptığı açıklamada ruh sağlığı bozukluğunun gittikçe yayıldığını söyledi.

Sağlık 8 Mayıs 2024 0
DSÖ'den korona sonrası yeni salgın uyarısı: Her 6 kişide 1 görülüyor

Korona sonrası yeni salgın: Her 6 kişide 1 görülüyor.

Dünya Sağlık Örgütü yaptığı son dakika açıklamasında yeni salgın için uyarıda bulundu.

Ülkemize gelen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, burada farklı illerde görüşmelerde bulunmak ve düzenlenecek etkinliklere katılacak. 5 gün boyunca Türkiye'de bulunacak Kluge, yaptığı son dakika açıklamasında bir konuya dikkatleri çekti ve yeni salgına karşı önlem çağrısında bulundu.

İnsanların ruh sağlığını güçlendirmenin önemine dikkatleri çeken Kluge, ruh sağlığı sorununun bir sonraki pandemi olarak tanımları ve yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Dünyanın her yerinde, özellikle de Covid-19’da gençler de tecrit altındaydı ve bu durum, insanların ruh sağlığını da etkiledi. Hizmetlerimizden gördüğümüz kadarıyla gençlerde çok fazla kaygı ve uyku problemi var"

Her 6 kişiden 1 kişide sıkıntı, endişe ve uyku sorunlarının olduğunu söyleyerek sözlerine devam eden Hans Kluge, bunun en büyük nedenlerinden birinin corona kısıtlamaları olduğunu, bunun yanı sıra bazı ülkelerde küçük çocukların bile günde yaklaşık 6 saat bilgisayara, telefona, tablete ve televizyonlara baktığını, bunun da ruh sağlığı sorununu getirdiğini söyledi.

Ekranda uygun olmayan reklamlara ve şiddet ile diğer sıkıntılı yayınlara maruz kalan çocukların mükemmellik algısını değiştirdiğini söyleyen Kluge, çocukların kendilerini, ekranda gördükleri diğer kişiler kadar mükemmel olmadıkları düşündüklerini söyledi. Bu da ruhsal sorunları beraberinde getiriyor.

Hayatın çok daha karmaşık hale geldiğini ve insanların endişeli hale geldiğini söyleyen Kluge, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

"Mesela, gençler, iklim konusunda endişeli, dünyanın her yerinin ısındığını biliyorlar. Rusya-Ukrayna ve İsrail-Gazze arasında bir savaş var. İnsanlar bununla meşgul. ‘Perma-kriz’ dediğim bir dönemde yaşıyoruz, sürekli bir kriz var ve bu insanların ruhsal durumunu etkiliyor. Sağlık sadece iyi bir fiziksel durum değil, aynı zamanda çok güçlü bir zihinsel durumdur"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç