DSÖ son dakika açıklamasında bulundu: A H5N2 Kuş Gribi salgını başladı, ilk ölüm haberi geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

DSÖ son dakika açıklamasında bulundu: A H5N2 Kuş Gribi salgını başladı, ilk ölüm haberi geldi

Son dakika haberi: DSÖ'den yeni salgın açıklaması geldi. Yeni hastalıkta ilk ölüm haberi geldi. Peki A(H5N2) nedir? Kuş gribi belirtileri nedir?

Sağlık 6 Haz 2024 08:40 3
DSÖ son dakika açıklamasında bulundu: A H5N2 Kuş Gribi salgını başladı, ilk ölüm haberi geldi

Son dakika: DSÖ'den yeni salgın açıklaması: İlk ölüm gerçekleşti.

Dünya Sağlık Örgütü'nden bir son dakika açıklaması geldi. Koronavirüs salgını sonrası yeni salgın uyarısında bulunan DSÖ, tüm dünyayı tedirgin eden açıklamayı yaptı. Açıklamaya baktığımızda DSÖ, A(H5N2) kuş gribi kaynaklı ilk insan ölümünün gerçekleştiğini bildirdi. Peki A(H5N2) kuş gribi hastalığı nedir? A(H5N2) kuş gribi belirtileri ve bulaşma yolları nelerdir?

BELİRTİLERİ NEDİR?

Peki hastalığın belirtileri nedir?

Mexico City'de bir kişi yüksek ateş, nefes darlığı, mide bulantısı ve ishal şikayetleri ile hastaneye başvuyrdu. 59 yaşında olan hastanın 24 Nisan'a kadar tedavisi devam etti ve bu tarihte hayatını kaybettiği bildirildi. Hayatını kaybettikten sorna bu kişi üzerinde yapılan incelemelerde A(H5N2) varyantından kaynaklanan ilk insan ölümünün olduğu bildirildi.

KAYNAĞI NE, NASIL BULAŞIYOR?

Peki bu hastalığın kaynağı ne, nasıl bulaşıyor?

DSÖ'den konu ile ilgili yapılan açıklamada hastalığın bulaşması ile ilgili, "Bu vakada virüse maruz kalınan kaynak şu anda bilinmemekle birlikte, Meksika’daki kümes hayvanlarında A(H5N2) virüsleri rapor edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

HAYATINI KAYBEDEN KİŞİNİN TEMASI YOK!

A(H5N2)'den hayatını kaybeden kişinin kümes hayvanları ile bir teması olmadığı, ancak birçok farklı sağlık sorunu olduğu bildirildi.

İLK VAKA MART AYINDA

Meksika hükümeti hastalığın ilk olarak Mart ayında ortaya çıktığını ve Michoacan eyaletinde bir aile bireylerinde A(H5N2) kuş gribinin ortaya çıktığını bildirdi.

500 BİN TAVUK İTLAF EDİLECEK

Gelen bilgilere göre Avustralya'da Victoria eyaletinde iki çiftlikte kuş gribi belirlendiği ve 500 binden fazla tavuğun 1 hafta içinde itlaf edileceği bildirildi.

YENİ VAKALAR ORTAYA ÇIKTI

Gelen bilgilere göre 22 Mayıs'ta bir çocuğun kuş gribine yakalandığı bildirildi.

Bu gelişmeler sonrası ABD Tarım Bakanlığı, Victoria meşeli tavuk ithalatını kısıtladı.

Hastalığın belirtileri ve bulaşma yolları için TIKLAYIN

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 51 Gün Önce
yav he he yalan buda herşey gibi yalan 500 bin hayvanin suçu ne bir aralar. yine böyle dedniz de tavuğun yumurtasını bile yiyememiştik covit varmiydi gerçekten tabikide yoktu millet eceliyle öldü sonra diğerlerine yardım ederek öldürdüler aşı ile yazık sizlere guvenmekle çok büyük hata yapıyoruz
Ziyaretçi 51 Gün Önce
hayatları proje
Ziyaretçi 51 Gün Önce
kahrolsun insanları korkutanlar dikkate almayın.DAÖ BİR İNSANLIK HAİNİ BİR ÖRGÜTTÜR.NETT