DSİ Kadın Erkek Bekçi Alımı Başvurusu Başladı: İşte Devlet Su İşleri Bekçilik İŞKUR Başvuru 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

DSİ Kadın Erkek Bekçi Alımı Başvurusu Başladı: İşte Devlet Su İşleri Bekçilik İŞKUR Başvuru 2022

DSİ bünyesin kadın ve erkek adaylar arasından bekçi alımı için başvurular alınmaya başladı.

Bekçi Alımı 25 Tem 2022 12:31 9
DSİ Kadın Erkek Bekçi Alımı Başvurusu Başladı: İşte Devlet Su İşleri Bekçilik İŞKUR Başvuru 2022

KPSS'siz Kura ile kadın erkek bekçi alımı başladı.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada en az ortaöğretim mezunları arasından KPSS'siz kura ile bekçi alımı yapılacağına yer verilirken başvuru ekranı açıldı ve başvurular alınmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu personel alımının detaylarına yer verdik.

ALIM YAPILACAK YERLER

BAŞVURU ŞARTLARI

İlana başvuru yapacak adaylarda aşağıdaki şartlar aranıyor:

- 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlarını taşımak.

- Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre; affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

- 18 yaşını tamamlamış olmak. 

- İlan tarihi olan 25/07/2022 tarihi itibariyle en fazla 40 yaşında olmak. (25/07/1982 tarihinden sonra doğmuş olmak)

- Son başvuru tarihi itibariyle en az lise ve dengi okul mezuniyet belgesine sahip olmak.

- Askerlik ile ilişiğinin olmadığını belgelendirmek.

- 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun Gereğince geçerliliği devam eden Silahlı Özel Güvenlik belgesi ve kartına sahip olmak.

- Güvenlik Görevlisi olarak çalışmasına engel olacak aklen ve ruhen sağlık problemi olmadığı diğer ifade ile hastalığının/engel durumunun bulunmadığı, arazi şartlarında çalışabilir olduğuna ilişkin tam teşekküllü Devlet Hastanesinden alınmış sağlık kurulu raporuna sahip olmak. (Atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir).

- Sağlık Bakanlığından onay almış, Psikoteknik merkezlerince düzenlenmiş Psikoteknik raporuna sahip olmak.

- İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.
7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atamaya engeli bulunmamak.

- Atamaya engel adli sicil kaydı bulunmamak.

Adaylar, göreve başladıktan sonra  3 (üç) yıl nakil talebinde bulunamayacaklardır.

- Güvenlik görevlileri (silahlı) olarak istihdam edileceğinden, yukarıda belirtilen şartlara ilave olarak, 5188 sayılı Kanun’un 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (1), (2) ve (3) alt bendindeki şartlar ile (f), (g) ve (h) bendindeki şartları taşıyor olmak. diğer bir ifadeyle Silahlı Özel Güvenlik belgesi ve kartına sahip olmak

KURA YAPILACAK

Söz konusu alımda KPSS şartı yok. Adaylar kuraya alınacak. Kura çekimi 9 Ağustos saat 10 ile 11 arasında DSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KONFERANS SALONU 'nda yapılacak.

BAŞVURU

İlana başvurular İŞKUR resmi sayfasından alınıyor. Başvuru yapmak için adımlar şu şekilde:

Linke tıklayın. Daha sonra açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda İŞ İLANLARI yazan yere tıklayın. Daha sonra iş arama sayfası karşınıza çıkacak. İş arama sayfasında İŞYERİ TÜRÜ yazan kısımda KAMU Seçeneğini işaretleyin ve ARA butonuna tıklayın. İlanlar aşağıda sıralanacaktır. 

Kura çekiminden , yeni dönem bekçi alımlarından haberdar olmak için mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz şekilde indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (9)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yalanınız batsın.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hayır Alım yapiyorsunz Bekçilerde piskoteknik istemek nedir.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Arkadaşlar bu bekçi alımı EGM bekçisi gibi değil bekçi dedikleri güvenlik yalan haber bunlar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ggffty
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Orta okul başvuru yapabilirmi