DS düzenlemesinin de olduğu yeni yargı paketi bayram sonrası geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

DS düzenlemesinin de olduğu yeni yargı paketi bayram sonrası geliyor

Denetimli serbestlik düzenlemesinin de içerisinde olduğu 9. yargı paketi bayramdan sonra meclise geliyor.

Haberler 11 Nisan 2024 0
DS düzenlemesinin de olduğu yeni yargı paketi bayram sonrası geliyor

9. Yargı Paketi bayramdan sonra meclise gelecek. İşte kapsamı.

Yargı paketlerine hız kesmeden devam ediliyor. Son olarak seçimden önce 8. yargı paketi meclisten geçmiş ve yasalaşmıştı. Söz konusu düzenleme sonrası yeni düzenleme de hayata geçecek. 8. Yargı paketinden çıkarılan denetimli serbestlik maddesi bu düzenleme kapsamında hayata geçecek. ezasızlık algısı ortadan kaldırılacak. 1 ay bile ceza alan bir kişi, denetimli serbestlik yüzdesine göre cezaevinde bir süre kalacak daha sonra cezaevinden çıkacak.

Söz konusu pakette kadınların soyadı hakkı ile ilgili değişiklik olacak. İki soyadı kullanan kadınlara sadece kendi soyadını kullanabilme hakkı verilecek.

Gelecek bir diğer düzenleme ise HSK Kanunu olacak. Bu düzenleme ile hakim ve savcıların disiplin cezaları daha nesnel ölçütlere bağlanacak ve terfi sistemi nitelik ile liyakat ve performansa göre yapılacak.

Sporda şiddetin önüne geçilmesi için de düzenleme yapılması planlanıyor. Ancak bu madde henüz netleşmedi.

BAKAN AÇIKLAMIŞTI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç geçen gün yaptığı açıklamada "Yargı Reformu Strateji belgesi tamamlanmak üzere. Onun sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Çok uzun bir çalışma neticesinde" demiş ve kısa sürede yeni yargı paketinin Erdoğan'a sunulacağını, daha sonra meclise geleceğini söyledi.

Düzenleme meclise geldiğinde blidirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç