Domateste korkutan açıklama: Kilosu 100 TL
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Domateste korkutan açıklama: Kilosu 100 TL

Domatese gelen ihracat yasağından sonra ilk değerlendirme geldi. Gelen değerlendirmede tamiri zor hasarlar oluşacağına yer verildi.

Tarım 6 Mart 2023 09:01 0
Domateste korkutan açıklama: Kilosu 100 TL

"Domatesin kilosu 100 TL olacak"

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği'nden bir son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada deprem bölgeisne gıda arzını sağlamak için, gıda arz güvenliğinin sağlanması, taze meyve ve sebze sektörünün gözde ihraç ürünü olan domatesin ihracatına yasak geldi. 14 Nisan 2023 tarihine kadar gelen yasak, geçen günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geldi ve Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu duruma tepki gösteren Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, ihracat yasağının tamiri zor hasarlar oluşturacağına yer verildi.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (EYMSİB) yönetim kurulu tarafından konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında yaş sebze ihracatında geçen sene 377 milyon dolarla ilk kalemin domates olduğunun altı çizildi ve "Domates ihracatına getirilen yasak hem ihracatçılarımıza hem de üreticilerimize tamiri mümkün olmayan hasarlar verecektir. Tüketicilerimiz belki 1,5 ay göreceli olarak domatesi ucuza yiyebilirler ancak vatandaşlarımız domatesi seneye 100 liraya yemek durumunda kalabilirler” değerlendirmesine yer verildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç