Dolar/TL tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi, altın düşmeye başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar/TL tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi, altın düşmeye başladı

Son dakika haberi: ABD enflasyonu sonrası dolar rekor kırdı, altın düşmeye başladı. İşte piyasalardan gelen son dakika bilgileri.

Döviz 15 Şubat 2023 10:34 0
Dolar/TL tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi, altın düşmeye başladı

Dolar rekor kırdı altın düşüşe geçti.

Dolar kurunda sert yükseliş oldu. Gelen bilgilere göre önceki gün açıklanan Amerika enflasyonu sonrası dolar gece saatlerinde yükselmeye başladı. Sabah saatlerinde ise dolar kuru tüm zamanların en yüksek seviyesine kadar çıktı.

ENFLASYON BEKLENTİYİ AŞMADI: DOLAR ENDEKSİ YÜKSELMEYE BAŞLADI

Dün açıklanan ABD enflasyonu beklenti düzeyinde geldi. Beklenti düzeyinde enflasyon gelmesi sonrası dolar endeksinde hareketlilik başladı. 101 seviyesine kadar gerileyen dolar endeksi bugün 103 seviyesine kadar çıktı ve dolar, küresel piyasalarda değer kazanmaya devam etti.

DOLAR / TL'DE SON DURUM

Döviz kurlarında yükseliş başladı. Son verilere göre dolar kuru 18.88 TL seviyesine kadar çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine kadar çıktı. Sabaha karşı yaşanan bu yüksleiş sonrası bir miktar düşen dolar kuru, şu sıralar 18.84 TL seviyesinden işlem görüyor.

ALTIN DÜŞMEYE BAŞLADI

ABD enflasyonunun düşük gelmesi durumunda yükselmesi beklenen altında yatay seviyenin görülmesi sonrası altında düşüş oldu. Ons fiyatının gerilemesi sonrası gram altın 1127 TL seviyesinden çekildi ve 1116 TL seviyesine geriledi.

Diğer altın fiyatları ise şu şekilde:

ALTIN/ONS    1.847,14
ALTIN/GR SPOT    1.116,94
CUMHURİYET ALTINI    7.283
ZİYNET ALTINI    7.282,71
GRAM ALTIN    1.143,52
ÇEYREK ALTIN    1.826,20
YARIM ALTIN    3.652,52
ATA ALTIN    7.778,55
14 AYAR BİLEZİK GRAMI    755,37
22 AYAR BİLEZİK GRAMI    1.101,34
GREMSE ALTIN    18.691,00
ALTIN/ONS TL    34.765

FED'DEN ŞAHİN TINDA AÇIKLAMA

Enflasyonun beklentinin altında gelmemesi sonrası bir açıklama geldi. New York Fed Başkanı John Williams yaptığı son dakika açıklamasında enflasyonun hala yüksek olduğunu v fiyat baskılamasının devam etmesi gerektiğini söyledi. Son aylarda iyi bir hava yakalandığını söyleyen Williams, "Son aylarda biraz ılımlı seyir görmemize rağmen, enflasyon oranı yüzde 5'ten çok yüksek olmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı ve açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Ekonomide dengeyi yeniden sağlamalı ve enflasyonu sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye indirmeliyiz. İşimiz henüz bitmedi. İşimiz bitene kadar rotamızda kalacağız"

"muhtemelen yavaş bir büyüme ve iş gücü piyasası koşullarında bir miktar yumuşama dönemi gerektireceğini"

Finans7.com | Ankara : Yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç