Doların 35 TL Olacağı Tarihi Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Doların 35 TL Olacağı Tarihi Açıkladı

Ünlü Ekonomist Taylan Büyükşahin yaptığı son dakika açıklamasında 2023 dolar beklentisini paylaştı.

Döviz 20 Ekim 2022 11:55 0
Doların 35 TL Olacağı Tarihi Açıkladı

Ünlü Ekonomist Taylan Büyükşahin yaptığı son dakika açıklamasında 2023 yılı bütçesine göre doların kaç TL Olacağını söyledi.

Youtube hesabı üzerinden bir video yayınlayan Büyükşahin, devasa bütçe ile ilgili dikkat çeken analizlerde bulundu. 

"Enflasyondaki artışla birlikte 2023 bütçesi de büyüyor. Önümüzdeki yıl 4.4 trilyon liralık devasa bir bütçe hazırlandı. 2022 bütçesine göre yüzde 60'a yakın artış var. Bu artış tamamen enflasyondan kaynaklanıyor ve dolar kuruna yansımadı da aynı şekilde olacak." ifadeleri ile videosunu yayınlayan Büyükşahin, enflasyon ve bütçe hesabına göre 2023 yılında doların 35 lirayı göreceğini söyledi. 

Büyükşahin açıklamasında şunları söyledi:

"Biz 2023 yılında vaat edilen önemli veriler görüyoruz. Bu veriler bizi önümüzdeki dönemde 3 ay , 6 ay sonra TL'nin hangi seviyelerde olacağını, hükümetin nasıl adımlar atacağını ve enflasyonda nelerle karşılaşacağımızı gösteriyor.

Hatırlarsanız 2022 yılı bütçesi 1.7 trilyon TL olarak açıklanmıştı. Ama mevcut enflasyonist ortam ve iyi bir bütçe epolitikasının olmaması ile birlikte bu bütçe bitti ve Temmuz ayında yeni bütçe gerekti. Bunun üzerine 1 trilyon 80 milyon TL tutarında bir ek bütçe oluşturuldu. Ki uzun yıllardır bu görünmüyordu. AK Parti hatırlatmış oldu. 2022 yılında toplamda 2.8 trilyon liralık bir bütçeye ulaştık. 

2023 yılında 4.4 trilyon TL'lik bir bütçe hedefleniyor. Son dönemlerde bütçeler milyar lira seviyesinde yapılıyordu. Geldiğimiz seviyede artık trilyon TL diyoruz. Yeni bütçe ile bu senenin bütyçesi arasında yüzde 60'lık fark var. Bu da tamamen enflasyondan kaynaklanıyor."

Pahalılıktan, TL'nin değer kaybetmesinden ve piyasaya sürülen paranın artması ile oluşan bütçe fazlalılığı. Bunu biz oluşturuyoruz diyen Büyükşahin, doların 2023 yılında 35 liraya kadar çıkacağını söyledi.

İşte açıklamanın tamamı:

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç