Dolarda Büyük Oyun: İşte Dolar, Altın ve Coinlerdeki Düşüşün Nedeni
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolarda Büyük Oyun: İşte Dolar, Altın ve Coinlerdeki Düşüşün Nedeni

Dolar kurunda dün yaşanan ciddi düşüşün nedeni hakkında açıklama geldi. İşte dolar, altın bitcoin yorumları.

Döviz 4 Haz 2022 14:38 0
Dolarda Büyük Oyun: İşte Dolar, Altın ve Coinlerdeki Düşüşün Nedeni

Dolar kurunda büyük oyun.

Dolar kurunda önceki akşam saat 19.00 sularında anlık ciddi bir düşüş görüldü. Dün gün içinde 16.50 TL seviyelerinde olan dolar kuru, akşam saatlerinde birkaç saniye içinde ciddi oranda bir düşüş kaydetti. 

Aşağıdaki grafikten de göreceğimiz gibi dolar kurunda akşam 19 sularında 70 kuruşluk sert bir düşüş görüldü. 16.50 TL seviyesinde olan dolar , saniyeler içinde 15.80 TL 'lere kadar geldi. İşte yaşanan o değişimin grafiği:

ŞİMDİ NE KADAR OLDU?

Yaşanan bu sert düşüş saniyeler sürdü ve dolar kuru yeniden yükselerek 16,45 TL'lere kadar geldi ve haftayı bu seviyeden kapatmış oldu.

"BÜYÜK OYUN"

Ekonomist Hatice Kolçak yaptığı son dakika açıklamasında söz konusu durum hakkında şunları söyledi:

"Akşam saatlerind enteresan bir şey oldu. Başka yerlerde baktığınızda gün aralığında bu rakam yazmıyor. Ama akşam 7 civarında 16 buçuklardan 15 80'lere geldi. 15.80'leri gördü ve bir anda geri çıktı. Ne oldu o arada bilmiyoruz ama yani doların anlık da olsa bu şekilde bir anda aşağıya düşmesinin tek açıklaması var. Belli ki ciddi bir satış yedi ve arkasından da ciddi bir alım geldiğini söyleyebilirim. Bu ancak bunu gösterir. 

Buna birçok anlam verebiliriz. Dolara ne oluyor? Kafası karışık neler oluyor , ne gibi oyunlar var? Onu sorabiliriz. Bugün ise dolar 16.27 ile 16.61 TL arasında dolar hareket etti. Sabah saatlerinde baktığımızda dolara neler oluyor , neler yapılıyor? Bir şeyler oluyor. Doların kafası karışık diyebiliriz."

ALTIN

Cuma kapanışını 970 lira seviyesinden kapattık. Hafta sonları her zaman diken üstünde geçiyor. Pazartesi gününe de böyle başlayacağız. Dün ABD'de bekeldiğimiz tarım dışı istihdam verisi geldi. Güçlü bir veri geldi. Mayıs ayında 390 bin istihdamda artış var. Beklentinin çok üstünde. Oldukça güçlü. İşsizlik oranı 3.6'da kaldı. Güçlü istihdam sonrası şahin bir Fed bekleniyor. 

KRİPTO PARALAR

Kripto da düştü. 31 bin dolarlardan 30 bin doların altına geriledi. Ethereum da düştü. Tüm kriptolarda düşüş var. Bu tamamen dün bir tane canlı yayında soru gelmişti. Bizim politikamızda kriptolarda ne gibi hareket olur. Şimdi kripto piyasasına biz de içerdeki hareketlerden çok Fed'in hareketlerinden dünyadan gelen hareketlere bakmamız lazım. Dolayısıyla dünkü tarım dışı istihdam verisi, Nasdaq'ta yaşanan düşüş de kriptolardaki hareketleri etkiledi."

iŞTE AÇIKLAMANIN TAMAMI:

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç