Dolar Yükselmeye Devam Ediyor! İşte Doların 20 Lirayı Aşacağı Tarih...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar Yükselmeye Devam Ediyor! İşte Doların 20 Lirayı Aşacağı Tarih...

Dolar ne kadar yükselecek? İşte doların 20 lirayı aşacağı tarih...

Döviz 15 Tem 2022 20:30 0
Dolar Yükselmeye Devam Ediyor! İşte Doların 20 Lirayı Aşacağı Tarih...

Dolar ne kadar yükselecek? İşte doların 20 lirayı aşacağı tarih...

Remzi Özdemir Yeniçağ TV'de dolarına gidişatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özdemir, doların 20 lirayı aşacağını söyleyerek tarih verdi.

Ekonomist Remzi Özdemir, Yeniçağ TV yayınında doların gidişatını değerlendirdi.

Dolar kurunun 20 TL'yi aşacağını savunan Özdemir, şu ifadeleri kullandı:

"ABD FAİZ SİLAHINI KULLANACAK"

"Enflasyondan korkmayan tek ülke Türkiye. Ya böyle bir ülke, böyle bir yönetim anlayışı, böyle bir felsefe olabilir mi? Amerika yüzde 9 enflasyondan dolayı adeta alarma geçmiş durumda. Çılgınca faiz artışını konuşuyor. Ne yapabiliriz diye düşünüyor. 

Türkiye ne yapıyor? Türkiye hiçbir şey yapmıyor. ABD'deki bu enflasyon direkt Türkiye'yi ilgilendiriyor. Çünkü Amerika enflasyona karşı faiz silahını çekiyor. Yani dolar faizini yükseltiyor. Dolar faizi yükseldiği için dünyadaki bütün para birimleri değer kaybediyor. Euro bile değer yitirdi. Bizim Türk Lirası'nın nerelere geldiği ortada. 

Amerika'da 0.75 faiz artırımına kesin gözüyle bakılıyor. İnşallah 1 olmaz. Yükse Türkiye'nin her şeyi alt üst olur. Bu fiyatlarla doları tutmamız çok zor olur.

Ellerindeki bütün mermileri attılar. Ne yaptılar? Kur korumalıyı getirdiler. Kur korumalıda şu an 65 milyar dolar karşılığı bir para var. Ve benim aldığım bilgiye göre bankalarda yenilenme oranı git gide düşüyor. Yani insanlar artık yavaş yaavaş kur korumalıdan çekilmeye başadı. GES'i zaten hiç sayma. O fantastik bir üründü. Zorla sattılar, şimdi onu da kapattılar.

Şimdi ne yapılabilir? Hiçbir şey yapılamaz. İki olasılık var. Bunlardan bir tanesi enflasyon endeksli yeniden bono çıkartmaları. Yani o Çiller dönemindeki gibi. Şu an bazı bankaların karında ciddi bir artış olacak çünkü yüzde 80'e varan hazine bonoları kamu bankalarının elinde. Geriye kaldı bu olasılık. Bunu vatandaşlara çıkarabilirler mi? Bence çıkarabiirler. 

"1-1.5 AY ARASINDA DOLARDA DAHA SERT HAREKETLER GÖRECEĞİZ"

Bir diğer silah Kerim Rota'nın gündeme getirdiği altın satışı. Merkez Bankası'nın elinde 41 bin tonluk altın var. Buradan belki 5-10 bin tonluk satış yapabilirler. Bunu ne zaman yaparlar, yaparlar mı bilemiyoruz. Bunun dışında artık dolara müdahale edebilecekleri bir alan kalmadı.

Doların şu an 20 TL'nin çok çok üzerinde olması gerekiyor. Müdahalelerle, arka kapı operasyonlarıyla frenlenmeye çalışılıyor. Türkiye'den, özellikle borsa tarafından çıkan yabancılara ucuz iskontolu dolar veriyorlar. İnsanın en çok zoruna giden o. Bu ülkede yabancı vazgeçmiş ve çıkıp gidiyor. Sen ise rahat gitsin diye milletin elindeki 3-5 kuruşu alıp satıyorsun ve bunlara veriyorsun. 1-1.5 ay içerisinde dibi ve doların daha sert hareketlerini göreceğiz."

1 dolar şu sıralar 17 lira 34 kuruş seviyesinde...

Not: Bu haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç