Dolar Yükselişte Gram Altın Düşüşte: Nedeni Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar Yükselişte Gram Altın Düşüşte: Nedeni Belli Oldu

Son dakika haberi: Dolarda yükseliş yaşanırken gram ile ons altın fiyatında düşüş sürüyor. İşte yaşanan hareketlerin nedeni.

Altın 1 Haz 2022 14:26 0
Dolar Yükselişte Gram Altın Düşüşte: Nedeni Belli Oldu

Son dakika haberi: Altın fiyatlarının neden düştüğü açıklandı.

Önceki gün yüzde 1 seviyesinde bir düşüş gösteren altın fiyatları, Çin'de yeniden patlayan vakalarda durulma olması sonrası yeniden düşmeye devam etti. Asya piyasalarında düşüşünü sürdüren altında bugün Türkiye piyasasında da gerileme yaşandı.

DOLAR YÜKSELDİ ALTIN DÜŞTÜ

Dolar kuru bugüne yükselişle başladı. Dün 16.38 TL seviyesinde olan dolar kuru, bugüne yükselişle başladı ve şu sıralar 16 lira 44 kuruş seviyesinde seyrediyor

ALTIN DÜŞTÜ

Altın fiyatlarında ise düne göre düşüş görüldü. Dün 980 lira seviyesinde olan gram altın, bugün 967 lira seviyesinden işlem görüyor.  Altının ons fiyatı ise 1830 dolar seviyesinde.

NEDENİ BELLİ OLDU

Şanghay'da son 3 ayın en düşük vaka sayısı geldi. Vaka sayısında gerileme sonrası alınan yeni kısıtlamalar kaldırılmaya başlandı. Salgının hafiflemesi sonrası altının ons fiyatında gerileme yaşanırken Amerika tahvillerinin getirilerinde bu hafta artış olması , faiz getirisi olmayan altının düşmesine , yatırımcıların tahvillere yönelmesin neden oldu. 

Dolar kurunun yükselişi de tahviller oldu. Faizlerin artış göstermesi sonrası ülkeden para çıkışı olmaya devam etti. Öte yandan enflasyon endeksli tahvilin bu hafta da çıkmaması doların yükselme nedeni olarak açıklandı.

Fiyatlar hakkında açıklama yapan Oanda Corp'un kıdemli piyasa analisti Edward Moya, “Tüm dünyada tahvil getirilerinin artması yatırımcıların endişesi enflasyon ve ekonomik büyümeler üzerinde yoğunlaşırken altın fiyatları geriledi” dedi.

1870'DE GÜÇLÜ BİR DİRENÇ VAR

“Altın için 1870 dolar seviyesinde güçlü bir direnç var" diyen Moya, "Eğer tahvil piyasasında yaşanan satış dalgası geri dönerse değerli metal kısa vadede zorlanabilir” dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç