Dolar Yükselecek mi Düşecek mi? Nureddin Nebati'den Döviz Kuru Yorumu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar Yükselecek mi Düşecek mi? Nureddin Nebati'den Döviz Kuru Yorumu

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada döviz kuru yorumlarında bulundu.

Döviz 23 Kasım 2022 12:13 0
Dolar Yükselecek mi Düşecek mi? Nureddin Nebati'den Döviz Kuru Yorumu

Nureddin Nebati'den dolar kuru yorumu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı son dakika açıklamasında fiyat istikrarının sağlanması , alım gücünün arttırılması için adımların atılacağını, enflasyonda tedrici bir dü-şüşün yakın olduğunu söyledi.

Darphane'nin 555. Yıl Etkinliği'ne katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, burada yaptığı son dakika açıklamasında enflasyonun yakında adım adım düşeceğini söyledi. Bakan Nebati yaptığı açıklamada alım gücünün yükseltilmesi için adımların atıldığını ve atılmaya devam edeceğini söyledi ve "Fiyat istikrarını sağlamak ve vatandaşımızın alım gücünü artırmak için kapsamlı adımlar atıyoruz. İnşallah enflasyondaki tedrici düşüş yakın zamanda gerçekleşecektir" ifadelerini kullandı.

DOLARDA OYNAKLIK AZALACAK

Bakan Nebati açıklamasında döviz kurundaki oynaklığın ilerleyen dönemde daha da az olacağını söyledi. Kur Korumalı hesapların katkısına da değinen Bakan Nebati,: "KKMnin katkısıyla döviz tevdiat hesaplarının toplam mevduatlardaki payı, yaklaşık 20 puanlık bir düşüşle yüzde 50.6ya gerilemiştir" ifadelerini kullandı.

ÇEYREK HESAP SİSTEMİNDE SON DURUM NE ?

Darphane Kazandıran Çeyrek Hesap Sistemi'nin başladığı 1 Mart 2022 tarihinden  23 Kasım'a kadar toplam 13 ton 513 kilogram altın toplandığını söyleyen Bakan Nureddin Nebati, bunun bir rekor olduğunu söyledi.

DÖVİZ KURLARINDA SON DURUM NE? DOLAR VE EURO KAÇ TL?

Döviz piyasasında son günlerde , dolarda yatay seyir görülürken Euro kurunda yükseliş görüldü. Dolar kuru şu sıralar 18.62 TL seviyesinde iken Euro kuru 19.21 TL seviyesinde seyrediyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç