Dolar ve gram altın kaç TL olacak? Son tahmin geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar ve gram altın kaç TL olacak? Son tahmin geldi

Son dakika haberi geldi: Gelen haberde uzman isim, dolar kuru ve gram altının kaç TL olacağını duyurdu. İşte son tahminler.

Döviz 8 Ağu 2023 22:13 0
Dolar ve gram altın kaç TL olacak? Son tahmin geldi

Dolar ve gram altın tahmini geldi.

Uzman isimlerden dolar kuru ve gram altın hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada fiyatlardaki beklentilere yer verildi.

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş, piyasalar hakkında yayınladığı analizinde ABD ve Fed etkisine dikkatleri çekti. Yavaş yaptığı değerlendirmede, “Altın fiyatları küresel anlamda Fed’e yönelik politikalardan etkileniyor. ABD tarafından gelen tarım dışı istihdam verisinin 200 bin olan piyasa beklentisinin altında gerçekleşmiş olması Fed’e yönelik faiz artırım beklentileri bir miktar düşürdü ve emtia grubunda bir miktar kar realizasyonunu takip ettik" ifadelerini kullandı.

KRİTİK VERİ AÇIKLANIYOR

Amerika'da Çarşamba günü açıklanacak enflasyon rakamlarına değinerek sözlerini sürdüren Yavaş, "ABD’de tüketici enflasyonunun %3’ten %3.3 yükselmesi çekirdek enflasyonun %4.8’den %4.7’ye gerilemesi bekleniyor. Detaylar arasında katılık gösteren barınma enflasyonu ve hizmet enflasyonunun seyri takip ediliyor olacak. Çekirdek enflasyonda düşüş görülmesi bir yandan Fed'den bir faiz artışı daha gelmesi beklentilerini söndürürken resesyon beklentilerini canlandırabilir. Bu yüzden beklenene paralel şekilde çekirdek enflasyonda düşüş görülmesi halinde piyasada olumlu tepkilerin sınırlı kaldığını görebiliriz. Öte yandan bu enflasyon verisinin baz etkisinin sona erdiği bir veri olduğunu da notlarımıza eklememizde fayda görüyoruz" dedi.

GRAM ALTINDA YENİ TAHMİN GELDİ

Gram altında tahminini veren Yavaş, "Gram altında yükseliş trendi dahilinde 1731 TL seviyesinden 1675 TL seviyelerine kadar bir geri çekilmeyi takip ediyoruz. Bu tarz geri çekilmeleri sağlıklı bir yükseliş trendi içerisinde olumlu karşılıyoruz ve her düşüşün bir alım fırsatı oluşturabileceğini değerlendiriyoruz. Tekniksel bazda zirve olan 1731 TL seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması halinde 1800 TL hedeflenebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1650 TL desteğinin önemli bir destek olduğu görüşündeyiz" dedi.

DOLAR KURU NE OLACAK?

Dolar kuru ile ilgili beklentilerini de paylaşan Ceyhun Yavaş, "Kurlarda bir süredir dengelenme ve ılımlı bir hareket içerisinde olduğunu değerlendirmekteyiz. Dolardaki yabancı kuruluşların beklentileri de 32 TL – 35 TL aralığında şekilleniyor. Ancak TCMB’nin proaktif bir role bürünmeden kurlar üzerinde bir tahmin yapmamayı tercih ediyoruz" dedi.

Finans7.com | Yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç