Dolar ve Euro Kurunda Hareketlilik Hızlandı: İşte Son Fiyatlar ve Yükseliş Nedeni
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar ve Euro Kurunda Hareketlilik Hızlandı: İşte Son Fiyatlar ve Yükseliş Nedeni

Son dakika haberi: Dolar kurunda ve euroda yükseliş yeni haftada da devam ediyor. İşte piyasalardan alınan son veriler ve grafik.

Döviz 12 Eylül 2022 12:31 0
Dolar ve Euro Kurunda Hareketlilik Hızlandı: İşte Son Fiyatlar ve Yükseliş Nedeni

Dolar ve Euro yükselişte.

Dolar kuru ile Euro kurunda yüksleiş devam ediyor. Dolarda yüksleiş sınırlı olurken Euro kurunda yükseliş hızlı şekilde görüldü. 

AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZ ARTIRIMINA GİTTİ

Avrupa Merkez Bankası (ECB) geçen hafta faiz kararını açıkladı. Tüm dünyada piyasaların beklediği faiz kararına baktığımızda , politika faizinin 75 baz puanlık rekor seviyede arttırıldığı görüldü. Faiz artırımı sonrası Euro kurunda yükseliş başladı. Geçen hafta başında 18.01 TL seviyesinde olan Euro kurunda bir hafta içinde , daha doğrusu 4 gün içinde 60 kuruşa yakın yükseliş görüldü ve Euro bugün 18.60 TL seviyesini gördü. İşte Euro kurunda geçen haftadan bu yana yaşanan yükselişin grafiği:

DOLAR KURUNDA YÜKSELİŞ SINIRLI OLDU

Dolar kurunda da bir miktar yükseliş görüldü ancak bu sınırlı oldu. Son verilere göre 1 dolar 18.24 TL seviyesine çıktı. İşte dolar kurunda gün içindeki değişimin grafiği:

PARİTE EURO LEHİNE YÜKSELİYOR

Geçen haftalarda 1'in altında kalıcı olan parite, ECB'nin faiz kararı ile birlikte yeniden 1'in üzerine çıktı. Son bilgilere göre Euro Dolar paritesi 1.0168 seviyesine geldi.

NEDEN YÜKSELİYOR?

Euro kurunda yükseliş, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artırım kararı ile birlikte başladı ve parasal sıkılaşmanın artacağı, faizlerin gelecek toplantılarda artırılacağı açıklaması ile başladı. Dolar kurunda ise Fed'in sıkılaşmaya devam edilecek açıklamaları ile yükselişte.

Dolar 36 TL olacak tahmini için TIKLAYIN

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Grafikler altin. in sayfasından alınmıştır.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç