Dolar ve Bitcoin Tahmini Geldi: Eğer Bu Seviyeleri Geçerlerse...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar ve Bitcoin Tahmini Geldi: Eğer Bu Seviyeleri Geçerlerse...

Son dakika haberi: Dolar ve Bitcoin ile ilgili kritik açıklamalar geldi ve kritik seviyeler verildi.

Döviz 16 Mayıs 2022 10:29 0
Dolar ve Bitcoin Tahmini Geldi: Eğer Bu Seviyeleri Geçerlerse...

Dolar ve Bitcoin'de kritik seviye açıklandı.

Dolar kuru geçen hafta ciddi şekilde yükselişmiş ve 1 hafta içinde 15.47 TL 'ye kadar yükselerek 50 kuruştan fazla artan dolarda tehlike devam ediyor. Yaşanan bu yükseliş sonrası merak edilen soru, yükselişin bu hafta da sürüp sürmeyeceği konusu olmuştu. Merak edilen soru cevabını buldu ve bugün piyasalar açılınca dolar kurunda yukarı yönlü hareket devam etti. Bitcoin'de de tam tersi Fed faiz kararı ve ABD enflasyonu nedeniyle ciddi düşüş görüldü. 

1 HAFTA ÖNCE KAÇ TL'YDİ?

Dolar kuru bundan 1 hafta önce 14.93 TL seviyesindeydi. Aşağıdaki grafikte geçen hafta Pazartesinden bu yana dolar kurunda yaşanan yükseliş verilmiştir. 

 

DOLAR KURUNDA SON DURUM NE?

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru şu sıralar 15,50 TL seviyesinde işlem görüyor. Haftaya yükselişle başlayan dolar kurunda henüz aşağı yönlü hareket görülmedi.

DOLAR KURU NEDEN YÜKSELİYOR?

Yükselişin fitilini ateşleyen gelişme Fed kararı oldu. Ayın başında alınan faiz artırım kararından sonra yükselişe geçen dolar kuru , kısa sürede 15 lira sınırına kadar dayandı. Daha sonra da Amerika Birleşik Devletleri'nde enflasyon açıklandı. Açıklanan enflasyon, beklentilerin üzerinde olduğu için dolar kuru daha da yükselmeye devam etti.

FED SIKILAŞTIRMA ADIMLARINA DEVAM EDECEK

Dolarda yükselişin devam etmesinin bir diğer nedeni ise yüksek gelen enflasyon sonrası yeniden faiz artırımı ihtimalinin daha da güçlenmesi meselesi oldu. Yüksek gelen enflasyon nedeniyle yeni faiz artırımlarının gelmesi ihtimali daha da güçlendi. 

GRAM ALTIN KAÇ TL?

Gram altın haftaya yatay seyirle başladı. Gelen son verilere göre 1 gram altın şu sıralar 902 lira seviyesinden işlem görüyor.

EĞER DOLAR BU SEVİYEYİ GEÇERSE...

Dünya 'da yayımlanan haberde teknik görünüm analizi paylaşıldı. Bu analize göre baktığımızdadolar kuru için yükselişin 14.85 ile 14.99 seviyelerinin üzerinin görülmesi nedeniyle hızlandığına yer verildi. Direnç bölgelerinin geride kaldığı belirtilirken paritenin ilk aşamada 15.73 TL seviyesini test etmesi riskinin olduğuna yer verildi. Burada en önemli direnç noktası ise 15.73. Eğer dolar bu seviyeyi geçerse 17.07 TL'ye kadar yükselme riski var denildi. 

BİTCOİN'DE KRİTİK SEVİYE AÇIKLANDI

Bitcoin ise yeniden düşüşe geçti. Gece 31 bin 300 dolar seviyesine kadar çıkan BTC, az önce düşmeye başladı ve 1 Bitcoin şu anda 29 bin 440 dolar oldu. Kripto para ile ilgili yayımlanan haberde teknik anlamda düşüş trendinin 37 bin doların altının görülmesi ile başlandığına yer verildi. Açıklamada yeni destek noktasının 27 bin 800 dolar olduğuna yer verildi. Eğer bu seviyenin altına düşülürse sırayla 26 bin 22 bin dolar seviyelerinin yeni destek seviyeleri olacağına yer verildi. 

Yükselişin sürekli olması için ise Bitcoin'in kendini 37 bin dolar üzerine atması gerekmektedir. 

Not: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç