Dolar ve Altın Hızlı Düşmeye Başladı (Döviz ve Altın Neden Düşüyor?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar ve Altın Hızlı Düşmeye Başladı (Döviz ve Altın Neden Düşüyor?)

Son dakika haberi: Dolar kuru ile altın fiyatlarında hızlı şekilde düşüş başladı. Yaşanan düşüşün nedeni de belli oldu.

Altın 27 Mayıs 2022 17:35 1
Dolar ve Altın Hızlı Düşmeye Başladı (Döviz ve Altın Neden Düşüyor?)

Son dakika haberi: Dolar ile aaltında hızlı şekilde düşüş başladı. İşte nedeni.

Piyasalarda az önce hareketlilik başladı. Gelen son verilere göre dolar kuru ile gram altında hızlı şekilde aşağı yönlü bir hareket olduğu görüldü. Dakikalar içinde dolar kuru 20 kuruş düşerken gram altında 13 liralık bir düşüş görüldü. Peki düşüş neden oldu? Dolar ile gram altın neden düşüyor? İşte son bilgiler.

EURO VE DOLAR KURUNDA SON DURUM

Döviz piyasasından alınan son verilere göre 1 dolar şu anda 16 lira 24 kuruş seviyesinden işlem görüyor. İşte dolar kurunda son dakikalarda yaşanan düşüşün grafiği:

Euro kurunda ise ciddi bir hareketlilik olmadı. Gündüz 17.56 TL seviyesinde olan Euro şu anda 17.43 TL seviyesinde.

GRAM ALTIN

Dolar ile paralel olarak gram altında da düşüş görüldü. Gelen son verilere göre öğle saatlerinde 981 liraya kadar çıkan 1 gram altın şu anda 968 liraya kadar geriledi. İşte gram altın fiyatında yaşanan değişimin grafiği:

Çeyrek altın ise 1583 liraya geriledi.

NEDEN DÜŞÜYOR?

Dolar ile altın fiyatlarında ABD piyasaları hareketliliği yaşanıyor. Amerika'da piyasaların açılması ve ABD Başkanı Joe Biden'in enflasyon ile ilgili, Merkez Bankası ile ilgili yaptığı son dakika açıklamaları, dolar ile altın fiyatlarını aşağıya çekti.

ABD Başkanı Biden yaptığı son dakika açıklamasında enflasyona değindi ve "Enflasyon hala yüksek, son enflasyon verileri, bir ilerleme işareti" ifadelerini kullandı. Biden açıklamasının devamında ise "Fed'in görevini yapması için gereken bağımsızlık verilecek" dedi.

Doları düşüren açıklama ise "Enflasyona dair son veriler gelişme gösterdiğimize işaret ediyor." oldu. Bu açıklama, Fed'in sıkılaştırma adımlarını gevşetebileceğini gösteriyor. 

Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Grafik ve veriler kaynak: altin .in

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
3 kuruş iniyor 10 kuruş artıyor