Dolar ve Altın Fiyatları Patlayacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar ve Altın Fiyatları Patlayacak

Son dakika haberi: Ünlü Ekonomist Tuna Şatıroğlu yaptığı son dakika açıklamasında dolar ve altın tahminlerini yayımladı.

Altın 17 Nisan 2022 18:13 1
Dolar ve Altın Fiyatları Patlayacak

Son dakika haberi: Altın fiyatları ile ilgili son dakika tahmini geldi ve önümüzdeki 1 2 hafta için kritik uyarı yayımlandı. Öte yandan dolar kurunda flaş bir tavsiye geldi.


Ukrayna'da devam eden savaş ile birlikte petrol fiyatları hızlı şekilde yükselmiş ve artan enflasyon karşısında Amerikan Merkez Bankası harekete geçerek faiz artırımı yaptı. Mayıs ayında da faiz artırımı yapacağını ve bunun 50 baz puan seviyesinde olacağını belirten Fed, bu hamlesi ile tüm dünya piyasaları üzerinde baskısını sürdürdü. Fed 'in döviz ve altın fiyatları üzerinde baskısı başlarken ünlü ekonomist Şatıroğlu'ndan döviz ve altın fiyatları hakkında son dakika uyarısı geldi.


Ünlü Ekonomist Tuna Şatıroğlu yaptığı son dakika açıklamasında dolar kuru yükselir mi düşer mi? Altın fiyatlarında yön ne tarafa doğru olacak , yükselecek mi düşecek mi? sorularını yanıtladı ve bu konular hakkında önemli bazı uyarılarda bulundu.


Teknik analiz uzmanı ve ünlü ekonomist Tuna Şatıroğlu yaptığı son dakika açıklamasında dolar kuru hakkında söylenecek pek fazla şeyin olmadığını , dolarda baskı seviyelerinin 14.55 TL ile 14.80 TL olduğunu, bunun bu şekilde yürümeyeceğini söyledi. Söz konusu baskılamanın bir yere kadar devam edeceğini, ancak sürdürülemeyeceğini , bu nedenle bir patlama olacağını söyleyen şatıroğlu, elinde doları olanın dolarını tutması gerektiğini, borcu olanların ise gidip dolar almasını ve borcunu kapatmasını tavsiye etti. Dolarla sadece yatırım yapılmadığını, aynı zamanda paranızı da koruduğunuzu söyleyen Şatıroğlu, yüksek enflasyona karşı vatandaşın kendini böyle koruyabileceğini söyledi.


Yatırım yapmak isteyenlere önemli tavsiyelerde bulunan Şatıroğlu, Doların her zaman alınabildiğini, kendi önerisinin ise dolara yönelik yatırım yapılması gerektiğini söyledi. Dolar/TL aprametresinin en fazla birkaç ay daha baskılanacağını , ancak illa ki bir yerde patlayacağını söyledi. O zaman doların tutulamayacağını söyleyen Şatıroğlu, doların istenilen yerde tutulabilmesi için yeterli rezerv olması gerektiğini söyledi. Bu krize girmeden önce Türkiye'nin Swap haricinde 250 milyar dolar net rezervinin olması gerektiği ifade edildi.


DOLAR DIŞINDA NE ALINABİLİR?

Şatıroğlu açıklamasının devamında ise "Benim görüşüm, Amerikan borsası veya altın, gümüş yatırımı yapmanız yönünde.” ifadelerini kullandı.


ALTINDA YÖN NE OLACAK?

Açıklamasının devamında altın fiyatları hakkında da konuşan Şatıroğlu, Fed'in altın üzerindeki baskısının devam ettiğini, ancak Pazartesi piyasalarda toparlanma beklediğini söyledi ve "Altında şubat ayından bu yana yükseliş trendi devam ediyor. Amerikan 10 yıllıklardaki ufak bir geri çekilme bile altını çok yukarılara götürmeye yetiyor. Ons altında 1.960 seviyesi önemliydi. Mart başında ons altında 1,965 üzerindeki fiyatlamaların savaş fiyatlaması olduğunu söylemiştim. Fakat altın artık o savaş fiyatlamasından kurtuldu ve normal fiyatlamaya döndü.'' ifadelerini kullandı.


1-2 HAFTA İÇİNDE...

Altında yönün yukarı olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Şatıroğlu, "ABD 10 yıllıklarda önemli düşüş gelmesi gerekir. Fed başkanlarının bu kadar şahin konuşmaması gerekir. Yatırımcılar 'Altın çıkacak mı düşecek mi?' diye soruyor. ABD 10 yıllıklar düşerse altın yükselir. Peki ABD 10 yıllıklar ne zaman düşecek? Önümüzdeki bir iki hafta içinde düşmeye başlayacaktır. Kısacası altın fiyatlarında ana yön yukarı doğrudur." dedi.


Haberde yer alan bilgiler Finans7.com'un yatırım tavsiyesi değildir. Yazarın kendi fikirleridir.


Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Onların doları varsa bızım allahımız var