Dolar ve Altın Alımı Satımında Kötü Haber: Makas Arttı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar ve Altın Alımı Satımında Kötü Haber: Makas Arttı

Son dakika haberi: Bankalardan yapılan açıklamada döviz ve gram altın alım satımında makasın arttırıldığına yer verildi.

Döviz 17 Mayıs 2022 15:15 0
Dolar ve Altın Alımı Satımında Kötü Haber: Makas Arttı

Bankaların dolar ve altın alımı satımında makas artıyor.

Teknoloji çağına geçmemizle birlikte artık tüm bankacılık işlemleri internet üzerindne, telefonlarımızdan yapılabiliyor. Akıllı telefonlarımıza indirdiğimiz bankaların mobil uygulamalarından internet bankacılığını kullanarak para gönderme, altın dolar alma satma işlemlerini yapabiliyoruz, faturalarımızı ödeyip vergilerimizi takip edebilyoruz. 

DOLAR VE ALTIN ALIMINDA MAKAS

Dolar ve altın almak isteyenler hem kuyumcularda hem döviz bürolarında hem de bankalarda makas ile karşılaşıyor. Peki nedir bu makas?

Alım fiyatının az, satış fiyatı ise yükske tutulur. 1 dolar aldığınızda şimdi 15.9510 TL ödeme yapıyorsunuz. Bu 1 doları hemen satmanız durumunda ise bunu 15 lira 6825 TL'ye satabiliyorsunuz.  Aradaki 25 kuruştan fazla miktar makas olarak adlandırılıyor.

ESKİDEN BU KADAR DEĞİLDİ

Daha önceki yıllarda bankaların döviz ve altın alımında makasları oldukça düşük seviyedeydi. Çok değil 2 yıl önce kamu bankaları dövizde 5 kuruşluk makas bile uygulamıyordu. Altında ise makas kamu bankalarında 2 lira civarındaydı. 

FİYATLAR OYNAKLAŞINCA...

Fiyatlarda ani değişimler meydana geldiği için dolar ve altın alımında makas arttırıldı. İşte bankaların dolar ve altın alımı satımı fiyatları:

Halkbank'ın alım satımı fiyatları şu şekilde:

Garanti BBVA'nın alımı satım fiyatları şu şekilde:

Ziraat Bankası'nın altın ve döviz alımı satımı fiyatları şu şekilde:

Fiyatlarda yaşanan ani değişimler nedeniyle makasın arttırılması vatandaşların tepkisini çekmektedir. Sizce döviz kurunda 25 kuruşluk makas farkı, gram altındaki 16-20 liralık makas düşmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç