Dolar TL Ne Olur? Düşer mi Yükselir mi? Son Döviz Tahminleri ve Yorumları Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar TL Ne Olur? Düşer mi Yükselir mi? Son Döviz Tahminleri ve Yorumları Geldi

Son dakika haberi: Dolar kurunda yaşanan sert düşüş sonrası tahminler güncellendi. İşte son tahminler ve güncel dolar kuru fiyatı.

Döviz 25 Haz 2022 23:39 0
Dolar TL Ne Olur? Düşer mi Yükselir mi? Son Döviz Tahminleri ve Yorumları Geldi

Son dakika : Dolar ne olacak ? Dolar yükselir mi düşer mi? Tahmini ve yorumları geldi.

Dolar kuruna gelen müdahaleden sonra bir açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda dolar kuru tahminlerine yer verildi. Biz de bu yazımızda ekonomistlerin dolar kuru tahminlerine ve detaylarına yer verdik.

Hatice Kolçak: Kolçak Youtube hesabı üzerinden yayınladığı videoda, dün akşam yaşanan düşüşten sonra kendisinin herhangi bir satış yapmadığını , dolar kurunun kaldırğı yerden devam edeceğini söyledi. İşte Hatice Kolçak'ın o videosu:

İslam Memiş: Piyasa Uzmanı İslam Memiş yaptığı son dakika açıklamasında dolar ve altın için alım tahminlerini paylaştı. Dolar ile altınlarını destek amaçlı bozdurduğunu söyleyen Memiş, Dürüst insanlar her zaman kazanır. Ben günün birinde çıkacağım 16 75'ten doları yerine koyacağız. 950-1000 lira arasında gram altımızı yerine koyacağız. 11.40 TL seviyesinden yerine koyacağız sözüm vardı. Mahçup olmadık." dedi.

Selçuk Geçer: Ünlü ekonomist Selçuk Geçer yaptığı son dakika açıklamasında, "Dolar şu an 16,54'dü görmüş oradan 16,45'e gerilemiş. Demek ki döviz düşmeyecek. Yükseliş eğilimine devam edecek. Dolar bu koşullarda 22 liraya emin adımlarla gidiyor. Hatta biz yaz aylarında 20 lirayı buluruz. Sona Eylül Ekim Kasım ve Aralık aylarında enflasyonu yoldan çıkar ve doları fırlatır" dedi.

 İtalyan bankası UniCredit Research: Bankanın analistleri, ABD dolarının 2022 yılı sonuna kadar diğer para birimleri karşısında güçlü kalmaya devam edeceğini tahmin etti.

Yeniçağ gazetesinden Esfender Korkmaz: Korkmaz yaptığı son açıklamada, "Siyasi iktidar, istikrar programı hazırlayıp, IMF'ye giderse veya erken seçim kararı alırsa, dolar kuru 15 liranın altına düşer. Siyasi iktidar hiçbir önlem almazsa ve Türkiye dış borçlarında temerrüde düşerse, dolar kuru bir gecede 50 lira olur. Yıl sonuna kadar, kayıt dışı emanet döviz girişi olursa, dolar kuru 25 liranın altında kalır." ifadelerini kullandı.

DOLAR KAÇ TL?

Geçen hafta boyunca 17 lira 35 TL seviyesinde olan dolar kuru, Cuma gelen müdahaleden sonra 16 lira 49 kuruşa kadar geriledi. Ancak daha sonra yeniden yükseliş görüldü ve 1 dolar 16 lira 92 TL'ye yükseldi. 

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç