Dolar seçimden sonra kaç TL olacak? Erdoğan kazanırsa, Kılıçdaroğlu kazanırsa tahmini geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar seçimden sonra kaç TL olacak? Erdoğan kazanırsa, Kılıçdaroğlu kazanırsa tahmini geldi

Son dakika haberi geldi: ABD'nin en büyük finans kuruluşlarından Wells Fargo, dolar TL tahmini yayınladı. İşte dolar TL tahmini, yorumları.

Döviz 12 Mayıs 2023 13:04 10
Dolar seçimden sonra kaç TL olacak? Erdoğan kazanırsa, Kılıçdaroğlu kazanırsa tahmini geldi

Seçim sonucuna göre dolar kuru ne olur?

Amerika'nın en büyük bankalarındna olan Wells Fargo bir son dakika açıklamasında bulundu. Wells Fergo ekonomistleri yaptıkları açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanmaları durumunda doların ne olacağına yer verildi.

Wells Fargo ekonomisti Brendan McKenna yaptığı açıklamada Erdoğan'ın seçimi kazanması durumunda doların 23 lira seviyesinde olacağını, Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması durumunda ise dolar kurunun 15 lira seviyelerinde fiyatlanacağını söyledi.

ERDOĞAN'IN SEÇİLMESİ DAHA YÜKSEK İHTİMAL DEDİLER: "ERDOĞAN'IN GÖREVİ SÜRECEK"

Söz konusu raporda Erdoğan'ın görevi sürdüreceğine inandıklarını söyleyen analistler, TL için baz senaryonun Erdoğan'ın seçimi ikinci turda kazanması olarak verildi. Raporda ERdoğan'ın seçilme ihtimalinin daha yüksek olduğuna yer verildi. Açıklamada depreme rağmen ERdoğan'ın hala yeterli miktarda oy alacak kadar popüler olduğuna yer verildi. Açıklamada Erdoğan'ın kazanmasının yüzde 50-55 ihtimal olduğunu, Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 45-50 ihtimalle kazanacağına yer verildi.

Söz konusu raporda, “İktidar değişikliği senaryosunun merkezinde sürdürülemez ekonomik koşullar var. Depremlere yapılan yetersiz müdahale de muhalefetteki Millet İttifakı’nın son birkaç ayda ivme kazanmasına anlamlı bir şekilde katkıda bulunuyor” denildi.

ERDOĞAN KAZANIRSA DOLAR NE OLACAK?

Söz konusu raporda Erdoğan'ın kazanması durumunda TL'de değer kaybının devam etmesinin muhtemel olduğuna yer verildi. Uzun vadede ekonomik eğilimler ve para politikasında değişiklik olmazsa TL'de değer kaybının daha da artacağına yer verildi. Düşüşün 2024 ortasına kadar devam edeceğine yer verildi ve tahminler şu şekilde paylaşıldı:

2023 ikinci çeyrek sonu: 22 TL

2023 dördüncü çeyrek: 23 TL

2024 ortalarında: 24.50 TL.

Ekonomi politikalarında düzelme olmaması durumunda değer kaybının süreceği belirtildi.

KILIÇDAROĞLU KAZANIRSA NE OLACAK?

Raporda Kılıçdaroğlu kazandığında doların düşeceğine yer verildi. Liranın modern tarihin en büyük rallilerinden birini yaşayabileceği belirtilirken tahminlere şu şekilde yer verildi:

2023 yıl sonu: 15 TL

2024 ortalarında dolar: 14 TL.

DOLAR ŞİMDİ NE KADAR?

Dolar kuru şu sıralar 19.61 TL'den işlem görüyor. Euro kuru ise 21 lira 40 kuruş seviyesinde.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (10)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
saçma sapan yorum 15 olacak mış
Ziyaretçi 11 Ay Önce
saçma sapan yorum 15 olacakmış
Ziyaretçi 11 Ay Önce
ne kadar cahil düşüncelere sahipsiniz ya valla helal
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Dolar basmak için yer yaptı galiba CHP🤣🤣🤣🤣🤣
Ziyaretçi 11 Ay Önce
ABD istediği reformu getirip dolara istediği gibi sürebilir boşuna yayınlamaz bu haberler TC degil mi bir gecede doları 8 tl düşmesini yine isterlerse yaparlar ağzımız açık izlersiniz