Dolar Neden Yükseliyor 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar Neden Yükseliyor 2022

BDDK'nın hamlesi de yeterli olmadı ve dolar eski seviyesine yeniden yaklaşıyor.

Döviz 6 Tem 2022 11:08 0
Dolar Neden Yükseliyor 2022

Son dakika haberi: Dolarda hızlı yükseliş başladı.

Piyasalar bugün Fed tarafından açıklanacak tutanaklara çevrildi. Tüm dünyada gözlerin döndüğü Fed'den ilk haberler geldi. Gelen ilk haberlerde Fed'in yeni toplantısında da 75 baz puanlık faiz artırımı planladığı öğrenildi. 

75 bazp uanlık faiz artırım beklentisinin güçlenmesi ile birlikte dolar kurunda bugün güçlenme devam etti. 

EURO DOLAR CİDDİ DÜŞÜŞ İÇİNDE

Güçlü dolar karşısında euro da ciddi değer kaybetti. Sene başında 1.12 seviyesinde bulunan parite, Fed'in art arda faiz artırım kararlarının ardından daha da düştü ve şu sıralar 1.02 seviyesinde seyrediyor. 1 Euro ise 17.62 TL seviyesinde seyrediyor. 

Euro'nun düşük kalması , Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artırımlarında , parasal sıkışmalarda oldukça geç kalması olarak yorumlandı. 

DOLAR SERT YÜKSELDİ

Dolar kurunda hafta başında başlayan yükseliş bugün de devam etti. Dünü 17 lira seviyesinden kapatan dolar kuru, bugüne de hızlı yükselişle başladı ve dakikalar içinde 17 lira 20 kuruş seviyesine kadar çıkarak eski seviyelerine gelmeye devam ediyor. İşte dolar kurunda son dakikalardaki yükselişin grafiği:

DOLAR  YÜKSELİŞE DEVAM EDER Mİ?

Bu akşam Fed tutanakları bu konuda etkili olacak. Fed'in şahin duruşunu devam ettirmesi durumunda dolar kurunda yükselişin devam edeceği belirtiliyor. Güvercin bir duruş sergilenmesi durumunda dolarda gerileme beklendiği bildirildi.

İşte tahminler:

GRAM ALTIN YÜKSELDİ

Ons fiyatında yaşanan ciddi düşüşün ardından 960 lara gerileyen gram altında bugün dolar kaynaklı yükseliş görüldü. Son verilere göre gram altın 978 lira seviyesinde.

Not : Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç