Dolar Ne Olacak? Diyenlere Cevap Verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar Ne Olacak? Diyenlere Cevap Verdi

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den dolar kuru hakkında son dakika açıklaması geldi. Geçer açıklamasında doların ne olacağını yorumladı.

Döviz 14 Haz 2022 00:58 0
Dolar Ne Olacak? Diyenlere Cevap Verdi

SELÇUK GEÇER , YIL SONU DOLAR TAHMİNİNİ AÇIKLADI.

'Ne söylediysem çıktı' diyen ünlü ekonomist Selçuk Geçer, video paylaşım platformu Youtube üzerinden yayınladığı videosunda dolar kuru tahminini söyledi. TL'de son dönemlerdeki değer kaybının süreceğini söyleyen Selçuk Geçer, dolar kurunun yaz aylarında 20 lirayı geçeceğini söyledi. 

İşte Selçuk Geçer'in açıklamaları:

"Kurla oynama dedik. Çok oynarsan problem olur. Ne problem olur. Mesela cari açık. Daha Nisan ayına geldik. 4 aydaki cari açığımız 25.7 milyar dolar. Bunu turizmle kapatacaklarmış Göreceğiz. 

Nisan ayındaki aylık cari açığa bakıyorum. 2 milyar 740 milyon dolar. Korkunç aylık bazda. Ama bir önceki aya göre toparlamış. İyi bir şey bu. Ama geçen aya göre azalmış. O zaman toparlıyorlar diyorsun ama sonra gerçeği öğreniyorsun. Nedir o gerçek Net Hata Noksan. TCMB'nin net hata noksan dediği bir kalem var. ,Yani sormayın kardeşim. Nereden geldiğini sormayın. Ben bir yerden getirdim siz bununla ilgilenmeyin. 

Bu kalem yüzünden gri listeye alındık uluslararası kuruluşlar tarafından. Kara listeye bile gidebiliriz. Net hata noksan ne gelmiş rastlantıya bak. Cari açığın 2.7 milyar dolar olduğu ayda bir bakıyorsunuz net hata noksan 4.5 milyar dolar. Normalde bu net hata noksanı 1 milyar dolar geçmememiz gerekiyor. 

BU DOLAR NE OLACAK? DİYENLERE CEVAP

"Bu dolar ne olacak abi diyenlere cevap olsun. Dolar ne olacak. 20 lirayı kıracak 24 25 liraya kadar gidecek. Büyük ihtimalle 18-19 , daha sonra yaz aylarında 23 TL. Yıl sonuna doğru da 26 lira ile 30 lira arasında bir dolar kuru göreceğiz.

Eğer cari açık kapatılmazsa Eylül Ekim Kasım Aralık kırılma ayları olacak. Bugünler kırılma falan değil. 17'ye gitti daha ne kırılacak diyorlar. 12 liradna buralara geldi. 20 Aralık operasyonuna rağmen yine bu seviyelere geldi. Kritik seviye 18 'de duracak mı? Bugünkü 18 lira ile Aralık'taki 18 lira aynı değil. Bugün 18'e geldiğinde 12'ye denk. Bugün vururlarsa 14'ye gelmeyecek. 

Olacak şu: Yarın öbür gün nas var derlerse, rekabetçi kur istiyoruz derlerse kuru önce 25-26 liraya götürecekler. Oradan vuracaklar 18 19 'a düşürecekler. 

İşte o video:

Not: Haberde yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç