Dolar mı , Borsa mı , Altın mı Bitcoin mi Alsam? Tunç Şatıroğlu En Karlı Yatırımı Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar mı , Borsa mı , Altın mı Bitcoin mi Alsam? Tunç Şatıroğlu En Karlı Yatırımı Açıkladı

Ekonomist Tunç Şatıroğlu bir son dakika açıklaması yaptı ve yatırım yapacaklara önemli uyarılarda bulunarak en karlı yatırımı duyurdu.

Borsa 16 Haz 2022 20:44 0
Dolar mı , Borsa mı , Altın mı Bitcoin mi Alsam? Tunç Şatıroğlu En Karlı Yatırımı Açıkladı

Dolar mı , borsa mı altın mı bitcoin mi alsam? Ünlü ekonomist en karlısını açıkladı.

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Son dönemlerde ekonomide yaşanan sert dalgalanmaları değerlendiren Şatıroğlu, yatırım yapmak isteyenlerin nereye yöneleceği sorusuna yanıt verdi. 

YATIRIMCI, YÜKSEK ENFLASYONDAN KORUNMAK İSTİYOR

Son dönemlerde ciddi rakamlara ulaşan enflasyon karşısında parasının değerini korumak isteyen vatandaşlar, birikmiş parasını nereye yatıracağını araştırmak istiyor. 

Bu konuya değinen Tunç Şatıroğlu, "Bu şartlar altında yatırım alternatifleri için borsa öne çıkmaktadır." diyerek  "Altın ve gümüş en az 2 yıl sabırlı olamayacaklar için uygun değildir. İstediğinde bozmak isteyenler için dolar almak da uygundur." ifadelerini kullandı. 

2 YIL BEKLERİM DERSENİZ

Daha çok beklemek , yüksek faizde parasını değerlendirmek isteyenler için eurobond'u öneren Şatıroğlu, "Mevcut faizi beğeniyorsanız ve 2 yıl da durmaya razıysanız, paranız da varsa bir banka Eurobond'u alabilirsiniz. Hazine yerine bir büyük bankanın Eurobond'unu tercih etmek getirinizi arttıracaktır." dedi.

DAHA ÇOK RİSK İSTEYEN

Risk sevenler için de açıklama yapan Şatıroğlu, "Daha çok risk almak isteyenler için ABD borsasına  yatırım yapan yatırım fonlarını tavsiye ederim. Doğrudan ABD borsalarından hisse almanızı tavsiye etmem. Çünkü hisse seçimi yapmak çok zor. Fiyatlar zaten çok yüksektir. Benim uğraşmam mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

BİTCOİN ALMAK İSTEYENLER

Bitcoin ile ilgili de açıklama yapan Şatıroğlu, "Kripto paralarda tarihi bir dip seviyesine yakın olduğumuzu düşünüyorum ancak yükseliş başladı sinyali almadan yatırım yapılması çok risklidir. Hatta bu sinyal gelse bile yanıltıcı olabilir. Kripto para risklidir, herkese göre değildir." ifadelerini kullandı. 

KONUT

Konut konusuna değinen Ştıroğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Konut fiyatlarında artık doygunluğa ulaştığımızı veya yakın olduğumuzu düşünüyorum. Bundan sonra konut fiyatlarındaki artış enflasyon kadar veya altında olacaktır. Alım gücü çok düşmüştür Vatandaşlık çin satın alan fiyatlar artmadan zaten almıştır.

Son faiz indiriminden de yararlanabilen yararlanmıştır. Artık bundan sonra fırsatlar bitmiştir. Yatırım için konut almak uygun değildir. Oturmak için krediyle almak uygundur, döviz bozarak almak yanlıştır."

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç