Dolar kurunda korkutan tahmin: 40 TL olabilir
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar kurunda korkutan tahmin: 40 TL olabilir

Dolar kuru ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada dolar kurunda 40 TL tahmini geldi.

Döviz 23 Nisan 2023 22:34 0
Dolar kurunda korkutan tahmin: 40 TL olabilir

Dolar kuru ile ilgili bomba tahmin geldi.

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan yaptığı son dakika açıklamasında dolar kuru ile ilgili kritik bir tahmin yayınladı. Yayınlanan tahmine baktığımızda Özcan, Arjantin örneği verdi. Arjantin Pesosunun yüksek enflasyon ve Arjantin Merkez Bankası'nın neredeyse tükenen döviz rezervleri ile dolar karşısında ciddi değer kaybettiğini, Dolar/Peso kurunun 218.5 seviyhesine kadar çıktığını söyledi.

Pesonun sert gerilemesinde birçok etmen vardı. Dünyanın en yüksek enflasyon rakamlarının görüldüğü ülkede TÜFE yıllı bazda yüzde 103 geldi. Arjantin başkanının istifa edeceği ve devalüasyon geleceği iddiaları ile birlikte pesonun düşüşü derinleşmişti.

Son açıklamada Arjantin Merkez Bankası'nın net uluslararası döviz rezervinin 679 milyon dolara kadar gerilediği görüldü. Serbest piyasada ise peso 455.1'e kadar çıktı. Ülkede dolara büyük kısıtlamalar geldi.

DOLAR 40 TL OLABİLİR

Serkan Özcan yaptığı son dakika açıklamasında dolar kurundaki tehlikeye değindi. son dönemlerde ekonomik gidişatın tehlikeye girdiğini söyleyen Özcan, döviz kurunun tabelada 20 olabileceğini, ancak çarşıda 40 liraya çıkabileceğini söyledi. Özcan yapıtğı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Varsın Kapalıçarşı’da dolar 1 lira fazla olsun” diyenler,

“Cumhur ittifakı yeniden kazanınca ne olacak ki?” diye hafife alanlar,

”Ev ve araba sahibi olabildim, hatta yılda birkaç hafta tatil yapıyorum çocuklarım da böyle bir Türkiye’de yaşar” diye düşünenler,

Lütfen aşağıdaki grafiğe iyi bakın!

Bu liyakatsiz kadro 14 Mayıs’ta bir daha kazanırsa bir gün sabah uyandığınızda döviz kuru tabelada 20 ama çarşıda 40 lira olabilir!

Bırakın kimlik siyasetini, bırakın din, diyanet ve milliyet istismarcılarını, kararınızı ahlaktan, liyakatten ve akıldan yana verin!

DOLAR ŞİMDİ NE KADAR?

Piyasalarda dolar kuru 19.40 TL seviyesinde. Kapalıçarşı'da ise dolar kuru 20.50 TL'nin üzerinde seyrediyor.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç