Dolar Kurunda Korkulan Oluyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar Kurunda Korkulan Oluyor

Dolar kuru ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada paritede 1 liraya doğru ilerleme olduğu, paritede aşağı yönlü kırılma sonrası doların tutulamayacağına yer verildi.

Döviz 7 Tem 2022 21:26 0
Dolar Kurunda Korkulan Oluyor

Son dakika: Dolarda yeni hedefi açıkladı.

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer bir son dakika açıklamasında bulundu ve dolar kurunun kısa sürede kaç TL olacağını açıkladı. Geçer açıklamasında dolar kurunda korkutan senaryoyu duyurdu. 

"Dolar 17.80 hayırlı olsun" başlığı ile videosunu yayınlayan Geçer, nedenini şu şekilde verdi: "Normal koşullar içerisinde, normal koşullar içerisinde, herhangi bir kırılma olmaması durumunda , sadece dolar endeksine baktığımızda doların 17.80 'e emin adımlarla gittiği ortada.

Bir diğer konu, Euro Dolar paritesinin gerilemesi, dolar endeksinin hızla yukarıya doğru gidiyor olması, bu nedenle de doların Türkiye'de yukarı doğru gidiyor olması. 

Kırılma olursa ne olacak. Ya da neflasyonist etki doların üzerinde daha da büyük bir etki yaparsa ne olacak? sorusunun cevabı büyük ihtimalle arkadaşlar 30 liranın üzerinde bir dolar kuru göreceğiz. Hatta hesap ortada bugünkü enflasyonla bugünkü kuru kıyasladığınız zaman yani yılbaşından bu yana enflasyona baktığımızda doların 30-35 lira olması gerekiyor. Maliyetler zaten 30-35 lira seviyesinden fiyatlanıyor. 

MAAŞLAR HEMEN ERİDİ

"Peki maaşların durumu ne ? Hemen eridi. 5500 lira ile buyurun geçinin arkadaşlar."

Bugün 17.32 TL'yi Euro 17.57'yi gördü. Yani kafa kafaya gelmiş durumdalar. Sene başında 1.25 seviyesindeydi. Kimileri daha da yükselecek diyordu. O günlerde demiştim faiz artırımları sertleşebilir. Ama Euro bölgesi bunu yapamayabilir. Çünkü bir yığın ülke var vereceği hesap verecek. Bunun da pariteyi düşüreceğini söylemiştim. Bugün itibarıyla parite 1.0157 'ye kadar gevşemiş durumda. Aşağı doğru kırılmaya çalışılacak. Eğer aşağı doğru kırılırsa yüksek ihtimal 0.80'e kadar kırılacak.

Önce dolar ile euro eşitlenecek. Sonra dolar eurodan daha pahalı olacak. Eğer 1 seviyesi kırılamazsa, tekrar yukarı giderse maksimum 1.05'leri gösterecekler. Ama sonra yine sert müdahale gelecek ve 1 seviyesi kırılacak. Ama 1'in altı gösterilecek gibi duruyor. 

Eğer üreten bir ülkeyseniz para biriminiz değerli olsun değerli oldukça daha güçlü olursunuz. Eğer üretimden vazgeçerek para biriminizi değerlendirmeye çalışıyorsanız yabancıların pazarı olursunuz. 

Dolar yukarıya doğru emin adımlarla ilerlemeye devam edecek. Normal koşullarda öne 17 80leri göreceğiz. Euro Dolar paritesindeki düşüş devam ederse Euro 17 70lerde kalır. Sonrasında dolar 18'leri çok rahat kırıp devam edecek. 18'i gördüğünde ne olur? 18'i gördüğünde bir hamle ile 11'e düşer mi? diyorlar. Hayır arkadaşlar bugünkü 18 ile Aralık ayındaki 18 'i bir kefeye koymayın. Bugünkü 18 lira o günün 11-12 lirası. BDDK'nın agresif kararına rağmen , karardan sonra şirket odaklı mevduatlardan 3.1 milyar dolarlık eksilme olmasına rağmen sadece dolar 16.10'u gördü. Sonrasında 17'nin üzerine kendisini atıverdi. Göreceksiniz yine döviz alımları artacak."

İşte açıklamanın tamamı:

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç