Dolar kuru yükselir mi düşer mi? Mehmet Şimşek cevapladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar kuru yükselir mi düşer mi? Mehmet Şimşek cevapladı

Son dakika haberi: Dolar kuru hakkında açıklama yapan Bakan, düşüp düşmeyeceğini söyledi.

Döviz 24 Mayıs 2024 0
Dolar kuru yükselir mi düşer mi? Mehmet Şimşek cevapladı

Mehmet Şimşek'ten dolar kuru açıklaması geldi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MKYK toplantısında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek birer sunum yaptı.

Yapılan sunumda açıklama yapan Mehmet Şimşek, ekonomide son durumu, tasarruf tedbirlerini ve dezenflasyon sürecini aktardı. Bakan sunumundan sonra MKYK üyelerinin sorularını yanıtladı.

HEDEF TEK HANELİ ENFLASYON

Enflasyonun düşmesi hakkında değerlendirmede bulunan Bakan Şimşek, nihai hedeflerinin enflasyonu tek haneye düşürmek olduğunu söyleyerek, "Enflasyonu tek haneye düşürmek en büyük hedefimiz. Şu anda tüm veriler olumlu gidiyor. Sayın cumhurbaşkanımızda programımıza tam destek veriyor. Bir seneye kadar enflasyon daha da aşağı iner, nihai hedefimiz tek haneli enflasyon, Cumhurbaşkanımız seçime rağmen programdan taviz vermedi. Yılsonu rakamları yüksek çıkabilir bu sizleri yanıltmasın. Programın etkilerini yaz döneminde, Haziran Temmuz gibi daha da çok hissedeceğiz" dedi.

HER YERİ SIKIYORUZ

Tasarruf tedbirleri hakkında da konuşan Bakan Şimşek, tasarrufun devletin her yerinde olacağını söyleyerek, "Tedbirler uygulanacak. Bunun için her yeri sıkıyoruz" ifadelerini kullandı.

54 MİLYAR DOLAR GELDİ

Son 1.5 ayda ülkemize 54 milyar dolarlık yatırım geldiğini söyleyen Bakan, "Sıcak paraya sırtımızı dayayamayız. Doğrudan yatırım da almamız lazım" dedi.

DOLAR DÜŞER Mİ? SORUSU SORULDU

Seçim önceski 40 olacak 50 olacak tahminleri sonrası birçok vatandaş dviz laımına yönelirken seçimden bu yana dolar kuru 40 kuruş geriledi.

Vekiller ise MKYK'da Bakan Şimşek'e dolar kuru düşecek mi sorusunu sordu. Bakan ise verdiği cevapta şunları söyledi:

"Şu anda bırakırsak düşecek. Biz Merkez Bankası ile alım yapıyoruz o yüzden düşmüyor. Bu durum bir süre daha devam eder. Uzun vadede doları dalgalanmaya bırakacağız. Biraz daha artacağını öngörüyoruz ama 40 TL gibi sıçramalar olmayacak"

DOLAR 20 OLURDU

Bakan geçen gün yaptığı açıklamada ise, "Biz piyasadan döviz almasak lira belki 20’li rakamlara kadar, 30’un altına düşerdi" demişti.

DOLAR ŞİMDİ NE KADAR?

Piyasalarda durgunluk devam ediyor. Seçim sonrası doların üzerindeki satış baskısı kaldırılmış ve geçen sene 10 liradan fzla yükselmişti. Yerel seçimler öncesi 32.60 TL'ye kadar çıkan dolar kuru, seçim sonrası ülkeye yatırım gelmesi, döviz girişinin artması ile birlikte 40 kuruş düştü.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç