Dolar Kuru Kritik Seviyeyi Aştı: Dolar/TL 4 Ayın Rekorunu Kırdı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar Kuru Kritik Seviyeyi Aştı: Dolar/TL 4 Ayın Rekorunu Kırdı

Son dakika haberi: Dolar kurunda kritik seviye olarak görülen 14.80 TL seviyesi aşıldı ve dolarda yükseliş 4 ayın zirvesini gördürdü.

Döviz 26 Nisan 2022 16:55 0
Dolar Kuru Kritik Seviyeyi Aştı: Dolar/TL 4 Ayın Rekorunu Kırdı

Son dakika haberi: Dolar kuru kritik 14.80 TL seviyesini aştı.

 

Son günlerde 14.60 ile 14.75 TL seviyelerinde git geller yapan dolar kurunda dünden bu yana yükseliş görülüyor. Piyasaslardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru dün başlayan ve bugün devam eden yükselişi ile birlikte Aralık ayından bu yana en yüksek seviyesine kadar yükseldi. En son Aralık ayında 18 liralara kadar çıkan dolar kuru, şimdi kritik 14.80 TL seviyesini geride bıraktı.

 

KKM İLE DÜŞÜRÜLDÜ

Geçen sene Merkez Bankası'nda yönetimin değişmesinin ardından gelen faiz indirimi kararları ile birlikte dolar kurunda sert hareketler başlamıştı. Faizlerin yüzde 19 seviyesinden yüzde 15 seviyesine çekilmesi sonrası başlayan oynaklık ile dolar kuru kısa sürede rekor üstüne rekor kıdı.  Aralık ayında 18 liraya kadar yükselen dolar kuru, hükümet tarafından getirilen kur korumalı mevduat hesabı ile düşürüldü ve dolar kuru 11 liraya kadar geriledi. Yaşanan bu düşüş sornası yavaş yavaş yükselmeye başlayan dolar kuru, Ukrayna Rusya savaşı sonrası daha da arttı ve KKM sonrası 3 liraya yakın yükseldi.

 

DOLAR KURU KRİTİK SEVİYEYİ AŞTI

Ekonomisler daha önce yayınladıkları tahminlerinde 14.60 ile 14.80 TL seviyesinde seyreden dolar için 14.80 TL seviyesinin kritik seviye olduğunu , doların bunu aşması durumunda Mayıs ayında sert hareketler yapabileceği tahmininde bulunuyordu. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 14,805 TL seviyesine geldi ve son 4 ayın en yüksek seviyesini gördü. İşte dolar kurunda hafta başından bu yana yaşanan yükselişin grafiği:

EURO KURUNDA TERS HAREKET

Dolar kuru yükselirken Euro kurunda da düşüş meydana geldi. Edinilen son dakika bilgileirne göre 1 Euro kuru şu sıralar 15.81 TL seviyesinden işlem görüyor.

 

GRAM ALTIN

Bir diğer hareketlilik ise gram altında görülüyor. Dün haftaya sret düşüşle başlayan gram altın düşüş eğilimini sonlandırdı ve yatay seyirle işlem yapmaya başladı. Dün 899 liraya kadar gerileyen gram altın şu sıralar 907 lira seviyesinden işlem görüyor. İşte gram altında fiyat değişim grafiği:

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

Dolar kurunda son günlerde Fed baskısı sürüyor. Amerikan merkez bankasının Mayıs ayının 3-4 'üncü günlerinde yapılacak para politikası kurulu toplantısından faiz kararının çıkacak olması TL üzerinde baskı oluşmasına neden oluyor. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç