Dolar Kuru İçin 27 Temmuz
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar Kuru İçin 27 Temmuz

Son dakika haberi: Merkez Bankasının faiz kararı sonrası 2022'nin rekorunu kıran dolar kurunda kritik tarih açıklandı.

Döviz 22 Tem 2022 16:54 1
Dolar Kuru İçin 27 Temmuz

Son dakika : Dolarda yolculuk başladı.

Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra dolar kuru rekor kırmaya devam etti. Faiz öncesi 17.65 TL seviyesinde olan dolar kuru, faiz sonrsı bugün 2022 yılının rekorunu kırdı ve 17.75 TL seviyesine kadar çıktı. 2022 yılının rekorunun kırılmasının ardından kritik tarih beklenmeye başladı.

Ekonomist Hatice Kolçak yaptığı son dakika açıklamasında dolar kuru ile ilgili beklenti ve yorumlarını yaptı. Kolçak , "Fırtınalı Günler, Dolarda yolculuk başladı" başlıklı videosunda şu ifadeleri kullandı:

"Dolarla başlayacağız. Haftalardır aylardır anlattığımız senaryoda değişiklik yok. 17.80'lere kadar gitti dolar. Ne Oldu? Dün Merkez Bankası faizi sabit bıraktı. Beklenen de buydu ama olması gereken neydi? Olması gereken Merkez'in faizi arttırmasıydı. Zaten faiz artırımı yapması çok düşük, ama olması gerekenden bahsediyoruz. Çünkü dün aynı saatelrde Avrupa Merkez Bankası'nın 50 baz puanlık ciddi bir faiz artışı oldu. 11 yıl sonra böyle bir artış oldu. 

Paralarının değerini koruyabilmek için ,çünkü parite 1'in altına geriledi. Bunu gördüler ve 50 baz puanlık faiz artışı geldi.

27 TEMMUZ'A GİDİYORUZ

"27 Temmuz'a gidiyoruz. Önümüzdeki Salı Çarşamba Fed'e gidiyoruz , Fed'e odaklıyız. Neden. Çünkü Fed yine bir faiz artışı yapacak. Peki nedir bu: En az 75 baz puanlık faiz artışı bekleniyor. Peki 100 gelir mi? O masada duruyor. Çok büyük olasılıkla 75 baz puan gelecek. Dolar her geçen gün güçleniyor. Avrupa, İngiltere, Kanada, tüm ülkelerde ciddi faiz artışları var. Ama biz ne yapıyoruz. Allah'tan faizi indirmedik. Ne oldu şimdi dolar 17.80'lere değdi. Artık 18 ve üstü var. Yukarıda da Aralık ayında gördüğü 18.40 var. Eğer 18.40'ı görürse ucu açık. Teknik tarafta rakamlar bize bunu gösteriyor. Riskler de bunu gösteriyor.

AŞAĞIYA GELME İHTİMALİ VAR MI?

"Şu noktada yok. Şu noktada içeri çok ciddi para girişi olması lazım. Merkez'in rezervleri 6 milyar dolar. Çok düşük. Ve baktığınızda MB'nin kamu bankaları aracılığıyla dolara müdahale ederken işi götürmeye çalışıyor. Elimizde şu anda rezerv kalmadı. İçeri para girişi yok. Hala yabancılar çıkıyor. Bunu borsada tahvilde görüyoruz. JP Morgan faizin sabit kalması ile ilgili değerlendirme yaptı. Kara metninde değişiklik olmadığını söyledi. Aynı politikalara devam edilecek deniyor yani. JP Morgan diyor ki anlamlı değişiklik yok ve bu kararların piyasalardan koptuğunu söylüyor. Karar metninde tek değişiklik resesyon vurgusu. Ama ona rağmen herhangi bir değişiklik olmadı.

Böyle olunca da dolar kaldığı yerden devam ediyor. "

KUR ŞOKU

"Zurnanın zırt dediği nokta: Ülkeye ya para gelecek ama bir kur şoku  , ani bir kur artışı ben kendi adıma bekliyorum. Ama bu ne zaman Ağustos Eylül Ekim ama bu yıl içinde olacağını düşünüyorum. Ancak burada dikkat edilmesi gereken şu: Bunun devamının müdahale şeklinde geleceğini düşünenlerdenim. Bir şekilde onun çıkışına izin verilmeyeceğini düşünüyorum. Dolar hep zirve gördüğünde kafasına vuruluyor. Daha önce 2018'de oldu KKM oldu. Yine kafasına vurabilirler. Seçime giderken en nihayetinde genişleyici para politikasına gireceğiz. Daha mantıklı olan 2023'ün başı gibi görünüyor. Bu sene 2. altı ay sıkıntılı. Tüm dünya sıkılaşırken bu da para bulmamızda sıkıntıya neden olacak."

İşte açıklamanın detayları ve tümü:

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değil yazarın kendi görüşleridir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyesi yatırım danışmanları , uzmanları ve aracı kurumlar tarafından verilen bir hizmettir.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bundan daha kötüsünü düşünmek bile istemiyorum.Allah yardımcımız olsun.