Dolar Kuru Gerçek Seviyesinde Değil Diyen Ekonomist Gerçek Seviyesini Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar Kuru Gerçek Seviyesinde Değil Diyen Ekonomist Gerçek Seviyesini Açıkladı

Son dakika haberi: Dolar kuru hakkında son dakika açıklaması geldi. Zelyut yaptığı açıklamada dolar kurunun gerçek seviyesini duyurdu.

Döviz 2 Mayıs 2022 08:30 0
Dolar Kuru Gerçek Seviyesinde Değil Diyen Ekonomist Gerçek Seviyesini Açıkladı

Son dakika haberi: Dolar kurunda 18-19 TL için kritik tarih verildi.

Dolar kru ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut yaptığı açıklamada dolar kurunda sert hareketler beklediğini söyledi. Özellikle Fed'in faiz kararının ardından beklenen sert hareketler için değerlendirmelerde bulunan Zelyut dövizle iş yapanlara önemli bir haberi olduğunu söyledi. Piyasaslardan alınan son verilern doğuracağı sonuçları anlattığını söyleyen Zelyut, şu anda dolar kurunun bir şeytan çıkmazında olduğunu söyledi. Daha önce de doların ölümcül bir kavşağa geldiğini söyleyen Zelyut, şimdi de benzer bir görüntü olduğunu söyledi.

 

Hazine'nin gırtlağına kadar borca battığını söyleyen Zelyut, ülkeye bir şok gelmesi durumunda bunu savuşturmak için bir cephanenin olmadığını söyledi. Net rezervlerin ekside olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Zelyut, MB Başkanı'nnı enflasyonu düşürmek yerine beklentisini yükselttiğini söyledi. Sorunların da kabul edilmediğini söyleyen Zelyut, önümüzdeki dönemde enflasyonun düşmesi durumunda dolar kurunun da düşeceğini söyledi ve bunun başarılı olmaması durumunda dolar kurunun tutulamayacağını söyledi. 

 

FED FAİZ KARARI

Amerika'da son 40 yılın en yüksek enflasyonunun geldiğini , bu nedenle sıkılaşma adımlarının atılacağını söyleyen Zelyut, Fed'in faiz artırmasının beklendiğini söyledi ve “Seçime kadar tam gaz kredi musluklarını açtılar. Burada hükümetin bir model tercihi var. Firmaları kredilerle yüzdürüp vatandaşı yüksek enflasyona boğduruyorlar. Buna bir de dış gelişmeler ekleniyor. ABD’de son 40 yılın en yüksek enflasyonu var ve FED buna önlem alacak. Mayıs ve Haziran’da 50 baz puan faiz artırımı yapılacaktı. Ekranlara baktığımızda 111 baz puanlık fiyatlama var. Bu da Mayıs ayında 50 baz puan, Haziran ayında 75 baz puan faiz artırımı yapılması demek olacak.” ifadelerini kullandı.

DOLAR TAHMİNİ

Dolar kurunda sert hareketler beklediğini söyleyerek sözlerini sürdüren Zelyut, dolar endeksinin son gelişmelerden etkilenip yükseleceğini, doların da bununla birrlikte yükseleceğini ve faiz artırımlarının dolar kurunun canına okuyacağını söyledi. Türkiye'nin cari açık sorunu da olduğunu söyleyen Zelyut, petrol fiyatlarının da aşırı artmasının beklendiğini , bunun da cari açığı daha da arttıracağını söyledi. 

Dolar kuru ile faizin aynı anda patlayabileceğini söyleyen Zelyut, son günlerde bu ihtimalin daha da yükseldiğini söyledi ve dolar için artık fiyat tahmini yapılmasının zor olduğunu söylledi. Şu anda dolar kurunun gerçek seviyesinde olmadığını söyleyen Zelyut, baskının kalkmasından sonra sert yükselişler olacağını söyleid. Mayıs ve Haziran aylarında Fed'in faiz artırımlarına dikkat etmek gerektiğini söyledi ve tahminlere göre 18 ile 19 TL seviyelerinin uzak ihtimal olmadığını söyledi. 

 

Dolar kuru şu sıralar piyasalarda 14.86 TL seviyesindne işlem görüyor.

Haberdeki bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyesi yatırım danışmanları ve yatırım uzmanları tarafından verilir. Haberde yer alan bilgiler yazarın kendi yorumlarıdır. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç