Dolar Durdurulamıyor: İşte Dolar TL Tahmini
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar Durdurulamıyor: İşte Dolar TL Tahmini

Son dakika haberi: Dolar kurunda yükseliş bugün de devam ediyor. İşte piyasalardan gelen son dakika verileri ve dolar tahmini.

Döviz 10 Mayıs 2022 10:47 0
Dolar Durdurulamıyor: İşte Dolar TL Tahmini

Son dakika haberi: Dolar kuru durdurulamıyor.

Piyasalarda Fed kararı sonrası başlayan dalgalanma devam ediyor. TL dolar kuru karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Kritik 15 lira seviyesini aşan dolar kuru , bugüne de yükselişle başladı ve kısa sürede düne göre 20 kuruşluk artış gösterdi.

DÜN 15 LİRAYI GEÇTİ

Dolar kuru önceki gün kritik 15 lira seviyesini geride bırakmış ve yükselişini sürdürmüştü. Bugün gelen son verilere göre dolar kuru 15.20 TL'ye kadar çıktı. İşte dolar kurunda yaşanan yüksleişin grafiği:

EURO KURU YÜKSELİŞE GEÇTİ

Dolar kuru ile paralel olarak Euro kuru da yükselişe geçti. Dün 15.70 TL seviyesinde olan Euro kuru da 16 lirayı bugün aştı ve şu sıralar 16.07 TL seviyesinden işlem görüyor. 

GRAM ALTIN NE KADAR?

Dün 895 lira ile 900 lira seviyesinde seyreden gram altın bugün yükselişe geçti. Gelen son verilere göre gram altın 909 lira seviyesine kadar yükseldi. İşte gram altında yaşanan yükselişin nedeni:

DOLAR KURU YÜKSELECEK Mİ?

Dolar kuru ile ilgili gelen son açıklamalara baktığımızda işte o açıklamalar:

CHP'li Ekonomist Karabat yaptığı son dakika açıklamasında, "Kur Korumalı Mevduat (KKM) sisteminde biriken para 782 milyar TL’ye ulaştı. Yaklaşık 55 milyar dolara denk geliyor bu para ve ülke ekonomisi için en büyük tehlikeyi oluşturuyor. Yaptığımız ihracat, kısa vadeli dış borç ve KKM’ye anca yetiyor. Geçen ay doları tutmak için arka kapılardan emanet paralarla 10 milyar dolar civarında para satıldı. Mayıs ayında da bu deneniyor. Ama sürdürülemez noktada ve 1-2 aya artık kurlar tamamen kontrolden çıkacak. Tek çözüm erken seçim ve halkçı bir iktidar." dedi.

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut yaptığı açıklamada Mayıs ve Haziran aylarında Fed'in faiz artırımlarına dikkat etmek gerektiğini söyledi ve tahminlere göre 18 ile 19 TL seviyelerinin uzak ihtimal olmadığını söyledi. 

Şatıroğlu, daha önce dolar kuru 21 lira olacak demişti. Bu tahminini desteklemeye devam eden Şatıroğlu, "Tahminimce bu yıl içinde artık 200 TL ile 10 dolar almak mümkün olmayacak." dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç