Dolar Daha da Yükselmez Diyerek Bomba Borsa Tahminini Paylaştı: Ne Kadar Yükselecek?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar Daha da Yükselmez Diyerek Bomba Borsa Tahminini Paylaştı: Ne Kadar Yükselecek?

Necmettin Batırel yaptığı son dakika açıklamasında bomba bir borsa tahmininde bulundu.

Borsa 25 Ekim 2022 15:04 0
Dolar Daha da Yükselmez Diyerek Bomba Borsa Tahminini Paylaştı: Ne Kadar Yükselecek?

Şakkadanak dolar bozdururum sözleir ile gündeme olan. Ünlü eEkonomist Özgür Demirtaş ile tartışmaları, sözleri gündem olan ekonomit Necmettin Batırel'den bomba bir borsa tahmini geldi. Twitter adreis üzeirnden bir açıklama yapan Batırel borsada 9 in hedefini duyurdu.

Dolar kuru 5 lira olduğundna bu yana kaıtldığı her programda yaptığı açıklamalar, söylediği sözlerle sürekli olarak doların düşeceğini söyleyen Necmettin Batırel'in şimdiye kadar dolar kuru ile ilgili yaptığı tüm tahminleri, beklentilerinin tam tersi çıktı ve onun tahminlerinin aksine dolar yukarı yönlü çıkmaya başladı.

Batırel yaptığı son dakika açıklamasında bu sefer de borsaya el attı.

DOLAR KURU DAHA YÜKSELMEZ

Döviz kurunda oynaklığın sona erdiğini söyleyen ve KKM hesaplarında biriken paraların çözüleceğini söyleyen Batırel, bu paranın borsaya gitmesi ile birlikte ciddi bir yükseliş olacağını ve şu sıralar 4 bin civarının biraz altında olan endeksin 9 binlere kadar çıkabileceğini söyledi. Batırel açıklamasında, “Kur Korumalı Hesaplarda biriken 78 milyar dolar çözülecek. Neden mi? Çünkü dövizdeki oynaklık sona erdi. TL değer kaybetmiyor. Hazine kur farkı ödemeyecek. Ayrıca faiz indirimiyle kur korumalıya yıllık ödenen faiz de düşüyor. Bu para borsaya akacak. Endeks 9 bine ulaşacak." ifadelerini kullandı ve borsada ciddi bir yükseliş beklediğini , bu yükselişin KKM hesaplarından gelecek para ile olacağını söyledi. 

Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç