Dolar aslında kaç TL? Enflasyona göre doların ne olacağını açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dolar aslında kaç TL? Enflasyona göre doların ne olacağını açıkladı

Son dakika haberi: Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer yaptığı son dakika açıklamasında doların gerçekte kaç TL olduğunu söyledi.

Döviz 28 Ara 2022 14:43 2
Dolar aslında kaç TL? Enflasyona göre doların ne olacağını açıkladı

Dolar aslında kaç TL?

Enflasyona göre dolar kuru kaç TL? sorusuna cevap geldi. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer yaptığı son dakika açıklamasında doların aslında kaç TL olduğunu söyledi. Geçer enflasyon hesabına göre dolar kurunun aslında kaç TL olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Amerika'dan 3 önemli veri geldi. Bu vreiler , önümüzdeki dönemde faiz artırımlarının devam edeceğini gösteriyor. İşsizlik maaşı başvuruları her perşembe açıklanıyor. Geçen perşembe tarihi dip seviyedeydi. İşsizlik maaşı başvuruları iyiden iyiye düşüyor. Açık iş sayısı artıyor. Bu da ister istemez Amerika'da işçi maliyetlerinin artmasını beraberinde getiriyor. Aynı zamanda talep eğiliminin de beraberinde gelmesine neden oluyor. 

Fed'in bir numaralı hedeflerinden biri ekonomiyi soğutmak, işsizliği arttırmak , iş gücündeki bu yüksek marj oranlarını bir miktar geriye çekebilmek. Ama şimdi bunu yapamamış gibi görünüyor bu işsizlik maaşlarına baktığımız zaman. Dolayısıyla, gelecek aylarda 25 25 25 baz puanlık faiz artırımları devam edecek. Ama eğer enflasyon istenilen seviyelere gelmezse, ekonomi soğumazsa bu faiz artırımları devam edecek. Yani ikinci çeyrekte de faiz artırımları devam edebilir. Peki bu ne anlama geliyor. Eğerki ABD faiz artırımlarına devam ederse riskli piyasalar dediğimiz borsalar tarafındaki satışlar artar, kriptolarda bir miktar daha satış gelebilir ve stagflasyon meselesi biraz daha konuşulabilir. 

DOLAR ASLINDA KAÇ TL?

Bunun çok daha derin kriz etkileri olabilir. Dolara olan talep artar. Dolayısıyla dolarda ciddi kırılmalar olabilir. Bu arada Türkiye'de dolar ne kaar? Ekranda gördüğümüz 18 mi, yoksa TÜİK enflasyonuna göre 24 lira mı, ya da ENAG enflasyonuna göre 37 lira mı ?

Aslında bakarsanız 37 lira. Her ne kadar dolar 18 lira olarak görünse de aslında 37 lira. Çünkü tüm giderlerimiz o 37 liraya göre oluşuyor ve ne yazık ki enflasyon da o 37 liraya göre oluşuyor."

İşte açıklamanın tamamı:

DOLAR KURU KAÇ TL?

Dolar kuru şu sıralar 18.71 TL seviyesinden işlem görüyor. 

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
710 doları bankadan 37 liraya alamayız maalesef
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
doların ederi 9 TL slgi yapmayın yine